"Love Is Alone" je další dílek do povedené mozaiky GusGus

02.05.2021 10:52 - Dan Hájek | foto: Oroom ehf

Chystaná novinka "Mobile Home" islandských GusGus stále nemá svou definitivní podobu ani přesné datum vydání, to však dvojici Daniel Ágúst Haraldsson a Birgir Þórarinsson nebrání v tom vydávat nové tracky jako na běžícím pásu. Ten nejnovější dostal jméno "Love Is Alone" a hostuje v něm John Grant (Margrét Rán z Vök si tentokráte vybírá oddechový čas).

Hudební alchymie těchto Islanďanů nese zcela jasné rysy, podle kterých jejich tvorbu bez problémů rozpoznáte, a ani v případě čerstvého kousku tomu není jinak. Skladba ve středním tempu na sebe nabaluje nejrůznější zvukové elementy a vrstvy, vyvrcholením je pak Danielův a Johnův vyšperkovaný dvojhlas v prostřední části této chytlavé kompozice.

Singl "Love Is Alone" ale nevychází zcela osamoceně - na streamovacích platformách je součástí balíčku čítajícího pět položek. Těmi čtyřmi zbývajícími jsou remixy předcházejících singlů. Konkrétně na ípíčku najdete tyto položky: Love Is Alone (feat. John Grant), Stay The Ride (Natty dub), Our World (Bjarki Swipe Right Mix), Higher (feat. Vök) (Nasty dUb), Love Is Alone (Instrumental).

Vedle připravované desky "Mobile Home" GusGus rovněž oslavují pětadvacáté výročí od založení. Kariéru shrnuje knižní publikace, kterou lze zakoupit na tomto místě. Před časem také vydali track "Chernobyl" a doprovodné video k němu. Skladbu vytvořili ve spolupráci s producentem, který si říká Bjarki, premiéru měla před dvěma roky na výstavě ARTEFACT: Chernobyl 33.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY