Pavouci jsou passé. Billie Eilish se v "Your Power" nechává obkroužit anakondou

30.04.2021 07:43 - Simona Knotková | foto: Interscope Records

I když se nás Billie Eilish snaží přesvědčit, že na svém druhém studiovém albu bude šťastnější než kdy dřív, slza na jeho přebalu napovídá, že úplně veselé zpívánky to nebudou ani tentokrát. Poctivou dávkou smutku dopuje své příznivce i v čerstvě vydaném singlu "Your Power". Electro lomoz a dunivé beaty nechává na debutu a světu se obnažuje pouze za zvuků jemného kytarového podkladu v režii bratra Finnease.

"Je to jeden z mých nejoblíbenějších songů. Teď, jak ho pouštím ven, cítím se velmi zranitelně, protože je to moje srdeční záležitost. Je o mnoha odlišných situacích, kterých jsme všichni byli buď svědky nebo je sami zažili. Doufám, že někoho inspiruje ke změně. Pokuste se nezneužívat svou sílu," vzkazuje zpěvačka na svém instagramu.

Nemusíme dlouho pátrat, komu její slova o zneužívání patří. V textu písně se vrací k bývalému příteli, o pět let staršímu rapperovi vystupujícímu pod pseudonymem 7:AMP, kterýžto vztah podrobněji rozebíral dokument "Billie Eilish: The World's A Little Blurry". Když spolu začali chodit, bylo mladé umělkyni teprve šestnáct let. Podobný věkový rozdíl možná našince tolik nezvedne ze židle jako Američana, ale i český divák si mohl všimnout, že se muzikant ke své partnerce nechoval - eufemisticky řečeno - zrovna nejuctivěji.

Ve videoklipu, který si Billie opět režírovala sama, jejího expřítele reprezentuje anakonda. Svírá její tělo a škrtí ji. Po arachnofobicích si tak na své přijdou také ofidiofobici.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY