Flaming Lips vystoupili u Jimmyho Kimmela i se synem Willieho Nelsona

30.04.2021 17:29 - Ondřej Kocáb | foto: Jimmy Kimmel Live

Legendární Flaming Lips opustili obří plastové bubliny, díky kterým fanouškům alespoň částečně vynahradili chybějící koncertní zážitky, a jako hudební hosté v show Jimmyho Kimmela zahráli z domovské Oklahomy. Jedním ze specifik celého vystoupení byl návrat na místo, kde se začala psát historie kapely. Byl to právě bar Blue Note Lounge, kde parta vedená Waynem Coynem před téměř čtyřiceti lety poprvé předstoupila před publikum.

Pro tuhle příležitost formace zvolila skladbu "Will You Return / When You Come Down" z alba "American Head", vydaného minulé září. K tradiční sestavě se připojil i hostující J. Micah Nelson, syn hudebníka Willieho Nelsona. Svým outfitem a stylově opotřebovanou kytarou Gibson Les Paul zapadl mezi ostatní členy Flaming Lips, jako by tam patřil již léta. Ostatně s nimi v roce 2019 jel i celé americké turné, na kterém se se svými Particle Kids zhostil role předskokana.

Pro Coynovu skupinu to byl během tohoto měsíce již druhý set v Oklahoma City. Tím prvním bylo vystoupení, během kterého zazněla poslední řadovka od začátku do konce. Šlo o její desátý pandemický koncert, speciálně uzpůsobený i pro fanoušky. Všichni však museli splňovat přísné restrikce a mít svoji vlastní plastovou bublinu. I za těchto okolností si frontman neodpustil výlet mezi publikum, které ho i s jeho bublinou poslalo napříč celým sálem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY