postpandemickou zahradu pozemských rozkoší - musicserver.cz">

Mick Jagger v nečekaně zveřejněném singlu "Easy Sleazy" doufá v postpandemickou zahradu pozemských rozkoší

14.04.2021 07:51 - Jiří V. Matýsek | foto: Mick Jagger a Dave Grohl

Žádné ohlášky, žádná příprava - veterán Mick Jagger zčistajasna vydal zbrusu nový singl "Easy Sleazy" a přizval si na něj Davea Grohla z Foo Fighters. Poměrně ostrý a přímočarý song je reakcí na paradoxy covidové pandemie, karantény a útrapy nuceného pobytu doma, Jagger si ale několikrát rýpne i do politické situace. Refrén je nicméně optimistický. "Všechno bude zase fajn a čeká nás zahrada pozemských rozkoší," zpívá.

Jagger napsal píseň společně s Davem Grohlem, který se zhostil rovněž doprovodných vokálů, druhé kytary, basy a bicích. Na pódiu se ti dva setkali už několikrát, společnou skladbu ale ve studiu natočili až nyní. "Slovy lze jen těžko vyjádřit, co pro mě sir Mick znamená," nechal se slyšet bývalý bubeník Nirvany pro časopis Rolling Stone a dodal: "Je to mnohem víc než splněný sen. Zrovna v době, kdy jsem začal mít pocit, že svět už nemůže být bláznivější. A rozhodně je to i song tohohle léta, bezpochyby!"

Jaggerova domovská kapela The Rolling Stones vydala vloni první píseň od roku 2012. I "Living In The Ghost Town" se dotýkala pandemie. To pochopitelně rozvířilo diskuze ohledně potenciálně vznikající nové řadové desky britských rockových dinosaurů. Nic bližšího se zatím neví, očekávání ale přiživují fotky Keitha Richardse ve studiu s kytarou, které se před časem objevily na sociálních sítích. Údajně se na čerstvém materiálu pracuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY