nových Years & Years - musicserver.cz">

"Starstruck" je nablýskaným představením nových Years & Years

13.04.2021 17:12 - Dan Hájek | foto: Years & Years

Jak jsme již informovali, z původního tria Years & Years se před časem stal sólový projekt jeho nejviditelnějšího a nezaměnitelného aktéra - Ollyho Alexandera. Prvním vkročením do nové fáze jeho fungování byl minulý týden singl "Starstruck", který se nyní dočkal i doprovodného videa.

Oproti předchozí tvorbě je novinka přímočařejší - výrazný taneční spodek odsunul dřívější navrstvené klávesové plochy do ústraní. Obdobné náznaky byly ke slyšení již na albu "Palo Santo", nyní je tato změna, zdá se, završena.

Na další úroveň vše vyzdvihuje nápaditý a odlehčený klip. Režisér Fred Rowson zde v plné míře ukazuje Alexanderův herecký talent a jeho až komickou mimiku. Zpěvák ve snímku nahání sám sebe a chce na svůj protějšek zapůsobit v tom nejlepším možném světle. Kulisami se stal opuštěný londýnský Hotel Cafe Royal.

Mikey Goldsworthy a Emre Türkmen jsou nyní bývalými členy skupiny, ačkoliv se prý nebudou bránit nějaké budoucí spolupráci, ať už ve studiu nebo na koncertech. Rozlučkou s původní sestavou se tak stala coververze skladby "It's A Sin" (původně od Pet Shop Boys), jež se do povědomí dostala jako nosné téma stejnojmenné dramatické minisérie stanice Channel 4, v níž si sám Olly zahrál jednu z hlavních rolí. Nástupce desek "Communion" a "Palo Santo" by měl vyjít ještě letos a podle první ochutnávky se máme na co těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY