Metalová superskupina členů Slipknot, Anthrax a Slayer natočila titulní song k filmu "Thunder Force"

06.04.2021 12:39 - Jiří V. Matýsek | foto: Netflix

Na druhý dubnový týden nachystala streamovací společnost Netflix premiéru nové komedie "Thuder Force". V hlavních rolích se představí Melissa McCarthy a Octavia Spencer, prvně jmenovaná se navíc podílela i na scénáři. Praštěná komedie si podle trailerů utahuje z klišé superhrdinských filmů a vypadá to, že ji ocení spíše mladší diváci.

Jakkoliv bude film bezpochyby velice nenáročnou zábavou, tím nejzajímavějším (alespoň pro čtenáře hudebního serveru) bude účast metalového all-star týmu, který se postaral o natočení titulního songu.

Skladbu "Thunder Force" napsali Corey Taylor, frontman Slipknot, a Scott Ian, kytarista Anthrax, společně s autorem hudby k filmu Filem Eislerem. K Taylorovi a Ianovi se přidali ještě bývalý bubeník Slayer Dave Lombardo, frontwoman Halestorm Lzzy Hale a také cellistka Tina Guo. Výsledkem je uhánějící rockový vypalovák, který si naklade nároky na sofistikovanost, ale chce bavit. Což se v podstatě daří.

"Jednou z nejlepších věcí na psaní hudby k filmům je, že si můžete hrát na spoustě hudebních pískovišť a čas od času se objeví příležitost pozvat nějaké ty speciální hosty," poznamenal k písni, která nemá daleko k uvolněnému jamu, Fil Eisler a dodal: "Anthrax a Slayer byli podstatnou součástí mého dětství a roky jsem byl fanouškem Coryho a Lzzy, takže když se objevil nápad udělat metalový doprovod k filmu, byla to dokonalá výmluva k tomu jít přímo ke zdroji. Proč to šidit a napodobovat, když můžete mít skutečné originály! Můžu říct, že to byl jeden z nejzábavnějších zážitků, které jsem jako skladatel filmové hudby zatím prožil."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY