Seriál "Profesionálové v kultuře" představuje aktéry ze zákulisí koncertů

30.03.2021 16:47 - Tisková zpráva | foto: Shameless.cz

Už od března roku 2020 stojí živá kultura téměř bez hnutí. Na realizaci kulturních akcí se přitom v Česku podílejí desetitisíce lidí pracujících v desítkách nejrůznějších profesí, o jejichž existenci nemá návštěvník takové akce zpravidla vůbec tušení. Proto vznikl online pořad "Profesionálové v kultuře", který prostřednictvím moderovaných videomedailonků představuje veřejnosti širokou škálu zástupců technických a organizačních profesí napříč českým kulturním průmyslem.

Za vznikem pořadu stojí společnost Shameless, s.r.o., která na kulturní a společenské akce dodává technický personál. Důvody vzniku přibližuje její zakladatel a spolumajitel Matěj Štěpán: "Když se mluví o živé kultuře, člověk si často představí jen herce nebo hudebníky stojící na pódiu. Jejich vystoupení by ale nebyla možná bez obrovského množství dalších lidí, jako jsou bedňáci, technici, osvětlovači, zvukaři, produkční, … V českém kulturním průmyslu pracuje srovnatelné množství lidí jako v průmyslu automobilovém a v dnešní době začalo být obzvlášť důležité nejrůznější profese, ve kterých všichni tito lidé působí, představit veřejnosti."

Seriál "Profesionálové v kultuře" vychází na facebookových stránkách a YouTube kanálu společnosti Shameless, s.r.o.. V každém dílu jedna z pozvaných osobností na deseti až dvaceti minutách přibližuje svůj profesní život i zážitky spjaté s prací v zákulisí kultury.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY