Alphaville vydávají reedice alb "Afternoons In Utopia" a "The Breathtaking Blue"

07.05.2021 12:26 - Jaromír Koc | foto: Getty Images

Už to jsou více než dva roky, kdy se fanoušci německé kapely Alphaville dočkali rozsáhlé reedice jejich debutové desky "Forever Young". Vydání přineslo i raritní a částečně doposud nikdy nezveřejněné bonusy a setkalo se s natolik vřelým přijetím, že se vydavatelství Warner Music i kapela samotná rozhodly, že obdobně znovu vydají i další dvě alba.

Alphaville - The Breathtaking Blue
© Alphaville
Jde o tituly "Afternoons in Utopia" a "The Breathtaking Blue", které vyšly v letech 1986 a 1989. I tentokrát se na remasterování a výběru obsahu reedic podíleli původní členové formace, přičemž využili pásky s originálními nahrávkami. Aby fandové získali i něco málo raritního vizuálního materiálu, prohrabal zpěvák Marian Gold svůj soukromý archiv a uvolnil několik doposud nezveřejněných dobových fotografií, které shromáždil do rozsáhlého dvacetistránkového bookletu.

Obě kolekce vycházejí ve dvou formátech. "Afternoons In Utopia" na CD nabídne kromě kompletního remasteru třinácti albových tracků i bonusový disk se čtrnácti skladbami. Jsou mezi nimi speciální edity a remixy úspěšných singlů "Dance With Me", "Jerusalem", "Sensations", "Red Rose" nebo "Universal Daddy". Vinyl naopak obsahuje pouze základní tracklist, samozřejmě v remasterované podobě.

Alphaville - Afternoons In Utopia
© Alphaville
V případě "The Breathtaking Blue" je rozsah bonusů ještě větší. První CD obsahuje nejen remasterované podoby deseti tehdy vydaných songů, ale i rádiové edity singlů "Romeos", "Summer Rain" a "The Mysteries Of Love". Druhý disk pak čítá šestnáct stop s remixy, demo verzemi, ale například i b-stranami tehdy vydaných singlů. Poslední položkou je DVD s vizuální podobou všech písní. Toto DVD je přiloženo i k vinylové verzi reedice.

U příležitosti vydání reedic vzniklo v tomto týdnu video, které přináší tzv. unboxing všech nosičů. Rozsáhlý komentář přidal velký znalec kapely Piet Blank z legendárního německého dua Blank & Jones, který se se svým kolegou na nových podobách nahrávek taktéž podílel. Na rozbalování se můžete podívat pod článkem, dole si pak můžete připomenout oficiální klip k hitovce "Dance With Me".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY