Adam Ďurica songem "Medzi nami" ukazuje nové hudební směřování

23.03.2021 15:46 - Milan Menčík | foto: Laco Rychtárik

Adam Ďurica už dávno není ten rozčepýřený chlapec s mandolínou, co zpívá "Neľutujem". Čerstvá píseň "Medzi nami" potvrzuje, že tento zpěvák svým zvukem aktuálně míří trochu jinam, k většímu množství elektroniky. Lyric video mu vytvořil Jakub Mahdal s Jakobyfilms.

Vliv na Ďuricovu tvorbu má samozřejmě i doba, ve které aktuálně žijeme. "Veci okolo mňa sa menia, doba sa zmenila a to všetko mení moje vnímanie a odráža sa na mojej hudbe. Momentálne ma baví hľadať nové spôsoby vyjadrenia. Vždy ma bavilo hľadať nový zvuk a ten som definitívne našiel v posledných skladbách s Lacom Rychtárikom ako mojím aktuálnym producentom," říká.

S textem mu pomohla Adriana Pusztová. Ta rodákovi z Nitry dodala celý balík textů, ze kterých si vybral jeden, který ho oslovil svou atmosférou. Do ní se hodila trošku tajemná hudba, která Ďuricu ukazuje dospělejšího, vážnějšího. Pandemie mu navíc dodala dostatek času pro tvorbu - prý se už začíná rýsovat další album.

"Myslím, že všetci sme ovplyvnení súčasnou situáciou, ja osobne som sa viac ponoril do hĺbky a viac som prišiel k podstate toho čo chcem robiť. Koncertovanie aj kontakt s fanúšikmi mi samozrejme veľmi chýbajú a neviem sa dočkať kedy im svoje nové veci odprezentujem naživo," shoduje se Adam Ďurica s ostatními muzikanty.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY