Serj Tankian v elektrizujícím klipu vzpomíná na "Electric Yerevan"

21.03.2021 15:04 - Ondřej Hricko | foto: Amy Harris

Serj Tankian vyslal do světa první sólový materiál od alba "Orca Symphony No. 1" z roku 2013. Je jím pětiskladbové EP nazvané "Elasticity". Po titulní písni nyní vypouští coby singl také úplně poslední položku novinky, "Electric Yerevan".

Opět se jedná o politicky laděný kus. Tentokrát odkazuje k protestům v Arménii kvůli vysokému zvýšení cen za elektřinu. Událost, kdy před několika lety ceny stouply o zhruba 17 %, je mediálně známá právě jako Electric Yerevan.

Režisér Garin Hovannisian ve videu prezentuje vizuální časovou osu událostí, které vedly k protestům proti elektrickému Jerevanu v roce 2015 a k následné sametové revoluci v roce 2018. Záběry pak doplňuje o efektní elektrizující efekty.

Fanoušky Tankianovy domovské kapely System Of A Down potěší i fakt, že muzikant se vrátil k rockovější tvorbě. Skladba má svižné tempo i výraznou melodiku a především překvapivý punkový náboj.

EP vyšlo pod vydavatelstvím Warner Music v pátek 16. března, a to na streamovacích službách i fyzicky na CD. Příznivci vinylů se pak mohou těšit na poslední dubnový den - tehdy si "Elasticity" budou moci poslechnout také na svých gramofonech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY