"White Dress" je sladkotrpký dezert od Lany Del Rey

21.03.2021 08:30 - Dan Hájek | foto: Lana Del Rey

Sedmé album Lany Del Rey "Chemtrails Over the Country Club" je konečně venku - mělo vyjít již vloni, ale kvůli zpožděním ve výrobě se do obchodů a na streamy dostalo až tento pátek 19. března. S jeho uvedením přišlo na svět i druhé video, tentokráte ke skladbě "White Dress", která celou nahrávku otevírá.

Pracovní název songu zněl "White Dress / Waitress" a dle slov samotné zpěvačky se jedná o jednu z nejemocionálnějších písní, které kdy napsala. A skutečně - je to dojemná kráska, ve které se mísí trpkost vzpomínek.

Doprovodný snímek čerpá z překrásné americké scenérie. Vznikl v režii Constellation Jonese, což je alter ego Clarka Jacskona. Všechny scény na kolečkových bruslích měla natáčet sama hlavní aktérka, ale kvůli jejímu zranění (o pádu a zlomenině lokte Lana informovala na svém Instagramu v závěru loňského roku) ji zastoupila dubérka - modelka Ganna Bogdan. Klip si pohrává s rozvleklými náladami, kdy čas nikam nechvátá a vy si chcete naplno užít výlet s přáteli do blízkého okolí, případně si dát něco malého na zub. Výsledek nezapře inspiraci ve filmové tvorbě Davida Lynche.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY