Nezvykle popový Jelen v novém klipu prosí o "Ještě jednu noc"

21.03.2021 19:13 - Milan Menčík | foto: Ondřej Pýcha

Jelen má pro své fanoušky samé dobré zprávy. Už 16. dubna vydá svou třetí řadovku "Věci a sny", pět dní předtím ještě zahraje některé novinky i s osvědčenými hity na streamovaném koncertu z prostředí Loftu Bubny. Kdo si na něj zakoupí vstupenku, může počítat i s podepsanou novou deskou.

Skupina aktuálně pouští do světa druhou ukázku z chystaného alba, která potvrzuje příklon k popovému zvuku. Skladba "Ještě jednu noc" v textu volně navazuje na hit "Magdaléna".

"Když kluci přišli s nápadem na tuhle písničku a já začal pracovat na textu, pořád se mi do vět, které ke mně přicházely, vkrádalo téma nevěry. Najednou mi došlo, že stejně jako my i naše Magdaléna musela za těch pár let dospět. Posunula se v životě jinam a už to dávno není ta vyjukaná holka, se kterou okolnosti mávají, jak se jim zachce. Vyrostla v sebevědomou, krásnou, dospělou ženu, a místo aby se nechala vláčet osudem, drží otěže pevně v rukách. Ve chvíli, kdy jsem si tuto souvislost představil, text se psal prakticky sám," popisuje autor Jindra Polák.

Už pátý videoklip po sobě kapele zrežíroval Jonáš Červinka alias Lipo. Ze členů formace si na natáčení pozval tentokrát jen frontmana Jindru Poláka a do hraných pasáží obsadil mladé herce Karolínu Baranovou a Františka Maňáka. Výsledek se k silné popové melodii dobře hodí.

Velkou část vstupného ze zmíněného online koncertu chce Jelen použít na podporu zvukaře Ondřeje Kyjonky, kterému neznámí pachatelé před časem vykradli dodávku s vybavením. Během vystoupení skupina představí nového bubeníka Vítka Poláka a chybět nebude ani kandidátka na Objev roku v Cenách Anděl Kateřina Marie Tichá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY