Festival Metronome Prague se přesouvá na rok 2022

19.03.2021 08:06 - Tisková zpráva | foto: Jan Kuča

Letošní ročník největší pražské hudební přehlídky pod širým nebem Metronome Prague se přesouvá na rok 2022. Pořadatelé k tomuto rozhodnutí dospěli po důkladném zvážení všech okolností, souvisejících s probíhající pandemií covidu-19. Přestože se zvolna situace obrací k lepšímu, nedostatek času do původně plánovaného červnového termínu znemožňuje finalizaci prací na takto rozsáhlém projektu. Příští Metronome Prague tedy proběhne, a věříme, že s plnou parádou, 23. - 26. června příštího roku. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Světová společnost má za sebou jeden z nejhorších roků za mnoho posledních dekád. Epidemie koronaviru zasáhla většinu odvětví života, kulturu nevyjímaje. Už vloni musely být velké kulturní, zvláště pak hudební festivaly zrušeny, respektive přesunuty na letošní rok. Byl to i případ Metronome Festivalu Prague. Bohužel, ukázalo se, že ani letošní situace pořádání velkých hudebních akcí nepřeje. Své letošní ročníky už oficiálně zrušila řada velkých a významných světových akcí, další tento nepopulární krok čeká. Důvodů je hned několik, a překračují zeměpisné hranice. Není jisté, jak velké budou možné kapacity shromažďování v jednotlivých státech, nebo jaké přesně budou hygienické podmínky. Řada velkých hudebních hvězd, které měly letní festivaly svou přítomností letos obohatit, už zrušila svá letošní turné a vůbec omezila aktivity na nutné minimum.

Za těchto okolností by bylo nezodpovědné uvažovat o konání festivalu, který si za pět let existence stačil vydobýt dobrou pověst u hudebních fanoušků i samotných umělců. V tuto chvíli, pouhé tři měsíce před původně plánovaným startovním výstřelem letošního ročníku, nelze s plnou zodpovědností sestavit program, který by zachoval vysoce nastavenou laťku Metronome Prague, který by zajistil pro návštěvníky i účinkující dokonalý komfort, na který si během předchozích ročníků zvykli a který převyšuje běžné standardy.

Pořadatelé hudební akce Metronome Prague si nesmírně váží trpělivosti hudebních fanoušků, ujišťují je, že všechny zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti a ze všech sil se vynasnaží vynahradit dlouhé čekání maximálně kvalitním a lákavým hudebním programem v roce 2022.

Pro všechny aktuální trpělivé držitele vstupenek a podporovatele festivalu chystají překvapení, které bude zveřejněno již v dubnu. A protože si jako bytostní optimisté nepřipouštějí, že by v letošním roce hlas hudby vůbec nezazněl, už v těchto dnech připravují náhradní akci na pozdější termín, obdobnou sérii koncertů, jako proběhla vloni v září v tradiční lokalitě Metronome Festivalu Prague, na pražském Výstavišti. Další informace najdete na webu festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY