Michal Prokop vydá v květnu album "Mohlo by to bejt nebe..."

18.03.2021 12:24 - Jiří V. Matýsek | foto: Michal Prokop

Na začátku března zveřejnil Michal Prokop na svém facebookovém profilu krátkou noticku o tom, že dokončil nové album. Nyní jeho vydání definitivně potvrdilo i vydavatelství Supraphon. Deska "Mohlo by to bejt nebe...", pod níž je vedle zpěváka podepsaná i jeho kapela Framus Five, vyjde 28. května. K dispozici bude v digitální podobě, jako CD a jako vinyl a už nyní je možné si všechny tyto varianty předobjednat.

Kolekce "Mohlo by to bejt nebe..." vychází devět let od předchozí studiovky "Sto roků na cestě" a objeví se na ní celkem třináct skladeb, mimo jiné s texty Jiřího Žáčka nebo Prokopova tradičního spolupracovníka, zesnulého Pavla Šruta. Své místo zde našla také na minulém albu nepoužitá píseň Petra Skoumala právě se Šrutovým textem.

Z krátkých ukázek zveřejněných na webu Supraphonline lze usuzovat, že "Mohlo by to bejt nebe" bude barevnou žánrovou směsí, zdatně se pohybující od typického blues přes svižný rock, blues rock či jazz a náznak karibských rytmů až k zamyšlenému písničkářství. Nepřeslechnutelný zůstává podíl muzikantových spoluhráčů z Framusu, výrazné jsou zejména housle Jana Hrubého. Většinu kytarových partů měl s ohledem na zdravotní indispozici Luboše Andršta na starosti Pavel Marcel, svou hrou ale přispěl i Michal Pavlíček.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY