Pink Floyd vydají záznam z festivalu Knebworth, David Gilmour definitivně vyloučil comeback

15.03.2021 12:44 - Jiří V. Matýsek | foto: Getty Images

V minulých dnech se objevily dvě zprávy, které se týkají britské kapely Pink Floyd. Jak už to tak bývá, jedna je dobrá, druhá rozptyluje poslední naděje fanoušků. Tou potěšující je, že po vydání kompletní verze koncertu "Delicate Sound of Thunder" muzikanti nachystali další archivní záznam, tentokrát festivalový.

Vystoupení odehráli na festivalu Knebworth v roce 1990 a s jedinou výjimkou postavili set na klasických skladbách. Skupina tehdy hrála před 120tisícovým publikem. Záznam vyšel již v roce 2019 coby součást boxu "The Later Years", samostatně v kompletní podobě vychází poprvé. Od 30. dubna 2021 bude k dispozici na CD, vinylu a na obvyklých digitálních platformách.

Pink Floyd - Live at Knebworth 1990
© Pink Floyd
Radost ze (staro)nového živáku ale mohla příznivcům zkalit zpráva, která se objevila jen krátce nato. Kytarista David Gilmour totiž v rozhovoru pro magazín Guitar Player uvedl, že možnost, že by znovu na jednom jevišti stanul se svými bývalými spoluhráči Rogerem Watersem a Nickem Masonem, nepřipadá v úvahu.

"Ne, s tím jsem skončil. Strávil jsem s Pink Floyd podstatnou část svého života a pár let na začátku taky s Rogerem. A tyhle roky, které jsou dnes považované za naše nejlepší, byly z 95 % radostné a plné zábavy a smíchu a já rozhodně nechci, aby zbývajících pět procent zakalilo můj pohled na to, co byl tento dlouhý a fantastický čas strávený společně," prohlásil.

Ke svému bývalému spoluhráči Rogeru Watersovi, který nadále jezdí po světě s materiálem své domovské kapely, řekl: "Jsem všemi deseti pro to, aby si Roger dělal, co chce, a užíval si tu radost, kterou mu musejí přinášet jeho koncerty s 'The Wall'. Nemám s tím žádný problém. Ale já už rozhodně nechci koncertovat na stadionech. Můžu si dělat přesně to, co chci a kdy se mi to zlíbí," uzavřel, a definitivně tak vyloučil, že by se tři zbývající členové legendární formace ještě potkali na společném pódiu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY