"Follow You" a "Cutthroat" od Imagine Dragons jsou jak nebe a dudy

13.03.2021 10:58 - Ondřej Hricko | foto: Interscope Records

Americká parta Imagine Dragons tento týden překvapila zveřejněním hned dvou nových písní. "Follow You" a "Cutthroat" by se dle slov frontmana Dana Reynoldse měly objevit na připravovaném nástupci čtyři roky starého alba "Evolve". Více ale nesdělil.

K prvnímu ze zveřejněných singlů se váže (snad) osudový příběh, se kterým se zpěvák podělil s fanoušky na TikToku. Po sedmiměsíční odmlce, kdy se svou ženou vůbec nekomunikoval, se rozhodl rozvést. Během cesty za advokáty, kde měl podepsat příslušné papíry, mu od ní přišla zpráva. Text v ní ho přesvědčil, aby místo k právníkům zamířil k ní. Když dorazil na místo, skočila mu Aja Volkman do náručí a od té doby spolu mají skvělý funkční vztah.

A co zásadního v textovce stálo? "Řekla, že mě nepotřebuje vlastnit, aby mě milovala," vysvětlil Reynolds. A právě o této události se Imagine Dragons rozhodli napsat píseň "Follow You". Ta hudebně navazuje na popový sound "Evolve" a nabízí chytlavý lovesong, který určitě úspěšně zarotuje rádii.

Oproti tomu "Cutthroat" je nervní electro-pop-rockový kus, který je zcela v kontrastu k první, jemné skladbě. Zaujme především agresivní vokální linkou a pichlavými kytarami. Přesto je právě "Follow You" z obou novinek tou zábavnější.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY