Zara Larsson na albu "Poster Girl" nadále promrhává svůj talent

16.03.2021 17:30 - Katka Šebestová | foto: Sony Music

Zara Larsson je krásná, talentovaná, má nezaměnitelný hlas, umí skvěle tančit, ale jako by její tým všechny tyhle atributy nedokázal přetavit v kýžené zlato. Potenciál, kterým mladá Seveřanka oplývá, deska "Poster Girl" neodhaluje a zůstává tak další vycpávkovou nahrávkou.
5/10

Zara Larsson - Poster Girl

Skladby: Love Me Land, Talk About Love (feat. Young Thug), Need Someone, Right Here, Wow, Poster Girl, I Need Love, Look What You've Done, Ruin My Life, Stick With You, FFF, What Happens Here
Vydáno: 5.3.2021
Celkový čas: 37:41
Vydavatel: Sony Music
Vlivný producent L.A. Reid v roce 2016 o Zaře Larsson prohlásil, že je zřejmě nejtalentovanější hudebnicí, jaké mají ve své stáji. Blonďatá švédská kráska vydávala písně, které táhly, její image sexy neviňátka se líbila a ona byla krůček od toho, aby se z ní stala hvězda celosvětového formátu. Jenže to se nestalo. Zatím.

Od slov chvály uplynulo už pět let a od vydání poslední řadovky "So Good" čtyři. Za stejnou dobu Ariana Grande, která okupuje mainstremový trůn, dala světu tři desky. Nyní se krásná Švédka opět hlásí do boje o přední příčky s novinkou "Poster Girl", má to ale pár háčků.

V průběhu těch čtyř let Zara nezahálela - vytahovala jeden singl za druhým. Jejich počet se zasekl na čísle devět, ale ani jeden z nich se nestal výrazným hitovým zářezem, jakým byli předchůdci "Never Forget You" nebo "Symphony". Pravdou je, že zpěvačka v jednom z nedávných rozhovorů přiznala, že jí producent musel připomínat, že pop nemá být žádná věda. Nemá, ale z těch slov jde cítit, že ona sama toužila po něčem odvážnějším. Ovšem to, co mělo přijít, nepřišlo. "Holka z plakátu" je pohodově plynoucí nahrávka, která má výrazných momentů velmi málo, a to je - s přihlédnutím k talentu mladé Seveřanky - neuvěřitelná škoda.

Ze zmíněné devítky singlů se na finální kolekci protlačily čtyři. A právě ty jsou i po těch měsících či letech pořád nejvýraznějšími záseky celého alba. Mezi ty nejlepší patří rajcovní a drzá "Wow", kterou její label začal propagovat až po téměř roce a půl, protože zazněla v netflixáckém snímku "Work It", kde se zcela očekávaně líbila. Více propagovaná "Ruin My Life" je i po třech letech od vydání tou nejchytlavější skladbou z "Poster Girl" a to není moc dobrá vizitka.

Další z písní, která má šanci zaujmout, je veselá, popově nablýskaná "Look What You've Done", která i přes rozchodovou tematiku nabízí záplavu jásavých tónů, kterou si užijete. Ten čistý severský popíček prostě baví. I titulní kousek vás donutí poslechnout si jej vícekrát - je v něm šťavnatost a i přesvědčivá Zara, která dokazuje, že nemusí vždycky nutně tlačit na pilu a zpívat tóny z nejvyšších, někdy trochu mečivějších pater. V závěru poslechu se ale vše začne slévat do jedné hmoty. "Stick With You" zní jako vycpávkový Arianin song a "FFF" zase pro změnu jako béčkový matroš, co se nedostal na "Future Nostalgia" Duy Lipy .

Vypadá to zkrátka, jako by management vůbec nevěděl, kterým směrem zpěvačku vyslat, a při té nerozhodnosti promrhával ten velký talent, který v ní dřímá. Sama Zara Larsson před časem prozradila, že to ona měla ve svém arsenálu skladbu "Sweet Melody", s níž nakonec dobyly Británii Little Mix. Přitom právě přímočarý hit jí v posledních letech chybí. "Poster Girl" je jako celek v pohodě, dobře plyne, je to nenáročný poslechový popík, ale když dozní, marně lovíte v hlavě melodie, které jste slyšeli. Doufejme, že příprava dalšího počinu rodačky ze švédského Solna nebude trvat čtyři dlouhé roky. A ještě víc doufejme, že ona najde tým, který bude s jejím potenciálem pracovat lépe než ten současný.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY