- musicserver.cz">

Zayn Malik: "Se*u na Grammy!"

11.03.2021 08:33 - Kateřina Drgová | foto: Gregory Pace

S udílením Cen Grammy je každoročně spojena řada emotivních okamžiků, mnohdy ještě před samotným ceremoniálem. Jedním z umělců, kteří dali svým pocitům volný průchod letos, je Zayn Malik.

"Se*u na Grammy a na všechny, kdo s těmi cenami mají něco společného!" rozlítil se bývalý člen One Direction na sociálních sítích. "Pokud si tam s nimi nepodáte ruce a nepošlete jim dáreček, nepočítejte s nominací. Příští rok tedy pošlu koš plný sladkostí," pokračoval v návaznosti na údajnou korupci panující v zákulisí.

Malik chtěl poukázat na to, že nebyl pro tento rok nominován na žádné ocenění. Jeho poslední album s názvem "Nobody Is Listening" ale vyšlo letos v lednu. Uzávěrka nominací na nejznámější hudební ceny přitom proběhla měsíce předtím - seznam vybraných veřejnost znala už v listopadu. Zaynův počin tak bude moci soupeřit až v příštím ročníku.

"Prohlášení nebylo osobní, chtěl jsem jen poukázat na netransparentnost nominačního procesu, který dává prostor rasismu a politickým názorům k ovlivňování hlasování," hájil se zpěvák po reakci fanoušků, kterým z výše uvedeného důvodu přišel jeho status nemístný.

Zayn Malik není zdaleka první, kdo si na Grammy stěžuje. V minulosti se proti Akademii vyslovili například The Weeknd, Drake nebo Halsey. On sám byl nominován už v roce 2018 za singl "I Don't Wanna Live Forever", na kterém spolupracoval s Taylor Swift. Příležitost však neproměnil a cenu převzali tvůrci balady "How Far I'll Go" z disneyovského animáku "Moana".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY