Weekndova "Blinding Lights" je první písní vůbec, která strávila rok v nejlepší desítce hitparády Billboard

10.03.2021 16:37 - Filip Vahala | foto: Republic Records

Tento týden se singl "Blinding Lights" od The Weeknda umístil na třetí příčce Billboard's Hot 100 chart. A protože už to je v top 10 týden dvaapadesátý, stal se hit o "oslepujících světlech" první skladbou v historii, která se mezi nejlepšími tracky drží už celý rok.

Píseň startovala po svém vydání v listopadu 2019 těsně pod nejlepší desítkou, kam se probojovala jen o necelé tři měsíce později. Z té vypadla jen na dva týdny v prosinci loňského roku. "Rekord jsem mohl získat jen díky svým fanouškům. Jsem jim navždy vděčný," rozplývá se kanadský zpěvák. Nejblíže vyrovnání rekordu je Post Malone se songem "Circles", na prvenství mu ale chybí více než deset týdnů.

Ve stejném žebříčku je Weekndův aktuální singl "Save Your Tears" na šesté příčce. To ale nejsou jediné úspěchy Abela Tesfayeho v hitparádě Billboard. Počátkem týdne se vrátil do čela žebříčku nejlepší stovky umělců, který každý týden ukazuje jejich popularitu na základě prodeje alb a skladeb, streamování, rotace v rádiích a interakce fanoušků na sociálních sítích.

Jedním z faktorů úspěchu může být i mediální pozornost, kterou na sebe tento umělec v poslední době velmi často strhává. Připomeňme si třeba jeho vystoupení na Super Bowlu nebo aférku se zkorumpovanými Cenami Grammy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY