Stále stejná jména. Zatuchajícím českých žebříčkům znovu vládnou Mirai a Yzomandias

10.03.2021 20:22 - Josef Martínek | foto: facebook Yzomandiase

Komentovat dění v tuzemských hitparádách není v poslední době ta nejzáživnější činnost - na nejvyšších místech se totiž neděje zhola nic. Mirai vítězí v rádiích s písní "I přes to všechno" již počtrnácté a albovému přehledu nadále spolehlivě dominuje dvojice Yzomandias a Viktor Sheen.
Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - K songu "I přes to všechno" od Mirai toho bylo v minulých týdnech napsáno již tolik, že nyní další slova došla. Po čtrnácti týdnech v čele hitparády by to skutečně již chtělo změnu.

Možná se o ni v některém z příštích týdnů postará německý producent Robin Schulz. Singl "All We Got" nahraný ve spolupráci se zpěvačkou KIDDO v posledních týdnech pravidelně osciluje mezi druhým až čtvrtým místem. Nyní se z bramborového postu vydrápal zpátky na dvojku. V Polsku či na Slovensku už Schulz s tímto kouskem dosáhl čísla jedna.

Bronzové umístění uhájil Banners se čtyři roky starou, ale v českém éteru teprve nedávno objevenou hitovkou "Someone To You". Nováčkem v první pětici je teprve sedmnáctiletý australský rapper The Kid Laroi, jenž si s "Without You" z minulé jedenáctky polepšil na čtyřku. Za sebou nechal i "Báseň" od Chinaski, opět pátou.

Do top ten se nově prosmýkl také Ed Sheeran s minimalistickou "Afterglow". Vydal ji před loňskými Vánocemi jako překvapení pro fanoušky. A i když se nejedná o singl z chystané nové desky, dramaturgům přišla písnička vhod - poslali ji už na číslo sedm.

Mimořádně rychle se mezi elitu propracovali O5 a Radeček. Jejich "Bra3" ke stejnojmennému projektu startovali v žebříčku teprve před týdnem a nyní už se objevili na desátém řádku.

O nejúspěšnější novinku kola se zasloužila Tones And I. Australská zpěvačka, která český éter dlouhou dobu válcovala s průlomovým singlem "Dance Monkey", se tentokrát pokusí zabodovat s písní "Fly Away". Začíná jako šedesátá osmá nejhranější. Na šedesátém devátém místě následují Zara Larsson a Young Thug s "Talk About Love", osmdesátou první příčku ukořistili Coldplay s "Flags".

Domácí novinky se krčí až v poslední desítce. Mladičký Daniel Žižka, vystupující jako Daniell, startuje s "Aim" na devadesáté druhé pozici, těsně za ním jsou na Anděla nominovaní rockeři Deaf Heart s "Red". Na Vojtu Dyka, používajícího pseudonym D.Y.K., zbyla s "You Don't Know Who I Am" číslovka devadesát osm.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Robin Schulz feat. KIDDO - All We Got
  3. Banners - Someone To You
  4. The Kid Laroi - Without You
  5. Chinaski - Báseň
  6. Nea - Some Say
  7. Ed Sheeran - Afterglow
  8. Jelen - Jediný, co chci
  9. Meduza feat. Dermot Kennedy - Paradise
  10. O5 a Radeček - Bra3


Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
© Milion+
ALBA - Na prvních šesti místech albového pořadí byste jakoukoliv změnu hledali marně. To mimo jiné znamená, že rappeři Yzomandias a Viktor Sheen nadále válcují soupeře. Oba se v první desítce vyskytují hned dvakrát.

Zatímco prvně jmenovaný si potřetí zajistil první příčku s titulem "Prozyum (Director's Cut)" a původní "Prozyum" přidává číslo deset, jeho kolega znovu drží dvojku a trojku. Desky "Barvy" a "Černobílej svět" neopouštějí přehrávače fanoušků ani po mnoha měsících.

Čtvrtý The Weeknd zůstává s "After Hours" nejžádanějším zahraničním umělcem. Na svém setrvali také pátý Nik Tendo ("Restart & Lunazar") a šestí Mirai zásluhou "Arigató". Ani druhá polovina top desítky, které vládne zahraniční pop, nenabízí o moc živější dění. Harry Styles, Ava Max i Dua Lipa si sice polepšili, všichni ale jen o jedinou příčku.

Nejvýše postavenou novinku najdeme až ve třetí desítce. Alice Cooper vyslal do světa svou jednadvacátou sólovkou "Detroit Stories" a v evropských žebříčcích si s ní vede velmi dobře - vyhrál v Německu, třetí byl ve Švýcarsku, čtvrtý ve Velké Británii. Čeští posluchači ale amerického strašáka vynesli jen na sedmadvacítku.

Fanoušky symfonického metalu potěší osmá řadovka nizozemské party Epica. "Omega" vyšla pět let po své předchůdkyni a startuje jako třicátá nejžádanější nahrávka u nás.

Už devátou studiovku mají na kontě metalcoroví Architects, kterým mnozí fanoušci zazlívají, že takzvaně vyměkli. S "For Those That Wish to Exist" zakotvili na sedmdesátém čtvrtém řádku. Jako osmdesátí sedmí vstoupili do pořadí Nick Cave a Warren Ellis se společným albem "Carnage".

Top 10 - alba:
  1. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  2. Viktor Sheen - Barvy
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. The Weeknd - After Hours
  5. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  6. Mirai - Arigató
  7. Harry Styles - Fine Line
  8. Ava Max - Heaven & Hell
  9. Dua Lipa - Future Nostalgia
  10. Yzomandias - Prozyum

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 9. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY