Rita Ora a Imanbek na "Bang" nonstop paří

12.03.2021 19:15 - Honza Balušek | foto: Rita Ora / Universal

Pandemie sice zabránila hudebníkům vystupovat na koncertech, hodně jich však nečekaný volný čas využilo ke tvorbě nových písniček. Mezi ty, kteří místo válení se u bazénu (myšleno samozřejmě v kategorii muzikantů vyšší příjmové ligy) vyrazili do studia, patří i Rita Ora. V karanténě dala dohromady čtyřpoložkové EP "Bang".
5/10

Rita Ora, Imanbek - Bang

Skladby: Big (with David Guetta, feat. Gunna), Bang Bang, Mood (feat. Khea), The One
Vydáno: 12.2.2021
Celkový čas: 11 minut
Vydavatel: Universal

Rita Ora se prozatím ukázala docela OK debutem "Ora" a skvostnou druhou deskou "Phoenix", která se kupříkladu probojovala až na desátou příčku nejlepších nahrávek podle musicserveru za rok 2018. Aktuální ípíčko "Bang", na němž jí byl hlavním spolupracovníkem kazašský DJ Imanbek, vznikalo dle jejích slov přes Zoom a Google překladač - kromě těchto dvou person se natáčení totiž účastnili i další umělci z jiných částí světa, kteří mluví různými jazyky.

Na čtveřici skladeb se tak podílel třeba taneční guru David Guetta, americký rapper Gunna a argentinský trapper Khea. Výsledkem je jedenáctiminutová ducka, která dává zapomenout na skvělé a vrstevnaté písničky ze zpěvaččiny druhé řadovky a která díky Imanbekovi zve výhradně do klubů na taneční parket. Krátká stopáž jednotlivých tracků, dvojice rapujících hostů a vtipné využití legendárního motivu z instrumentálky "Axel F" v "Bang Bang" mají za následek, že EP uteče rychle jako voda v rozbouřené řece, aniž by začalo nějak výrazně nudit. V hlavě ale zůstane pouze tepající rytmus a mírná pachuť z toho, že Ora ve výsledku utopila svůj hlas v něčem tak obyčejném a neobjevném. Snad její příští počin nabídne i jiný směr její tvorby.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY