Mirai uzmuli v rádiích už třinácté vítězství, Yzomandias a Viktor Sheen nadále dominují albovému žebříčku

03.03.2021 08:00 - Josef Martínek | foto: Ondřej Pýcha

Čeští dramaturgové a posluchači si mohou podat ruce - mají stále stejné favority. Třinácté vítězství pro "I přes to všechno" od Mirai je něco, co už v rádiích dlouho nepamatujeme. To na kralování rapu v albovém žebříčku jsme si v posledních letech zvykli. Také tentokrát pořadí válcují Yzomandias a Viktor Sheen.
Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - Třináctka má sice pověst smolného čísla, pro Mirai to ale momentálně neplatí. Jejich píseň "I přes to všechno" totiž nově dosáhla přesně takového počtu vítězství v éteru. Většina posluchačů se nejspíš shodne na tom, že singl s autorským přispěním Davida Stypky patří k tomu lepšímu, co repertoár frýdecko-místecké kapely dosud nabídl. Možná by už ale dramaturgové konečně mohli dopřát trochu té slávy také jiným jménům.

Harry Styles se vrací na stříbrnou příčku, kde pobýval už před dvěma týdny. Minule se s "Golden" přesunul na číslo pět, jednalo se ale pouze o jednorázový výpadek.

Britská scéna má svého zástupce i na bronzu - ze šestnáctého místa sem poskočil liverpoolský hudebník Banners. Pop-rockový song "Someone To You" s lehkým indie závanem vyšel už v roce 2017, loni se však dočkal velkého úspěchu na TikToku, což mu pomohlo znovu vstoupit do žebříčků.

Robin Schulz prozatím vyklidil medailové stupně - s "All We Got" si po minulé dvojce aktuálně zapisuje čtyřku. Dost možná se ale německý producent ještě přihlásí o slovo v příštích týdnech. První pětici uzavírají Chinaski, jejichž "Báseň" boduje v popředí už několik měsíců.

O překvapení top desítky se tentokrát postarala švédská rocková parta Normandie. Se singlem "Holy Water" před týdnem chyběla v první stovce, nyní ale nečekaně vyskočila až na devátý řádek. Také Welshly Arms si významně polepšili, "Save Me From The Monster In My Head" stoupá z padesátého čtvrtého až na desátý post.

O nejúspěšnější novinku týdne se postarala šumperská skupina O5 a Radeček. Skladba "Bra3", která začíná jako třicátá čtvrtá nejhranější, upozorňuje na stejnojmenný projekt, který má podporovat rodinu a přátelství.

Další novinka je z ranku elektronické taneční hudby. V "Your Love (9PM)" se spojili ATB, Topic a A7S. Zatím si v tomto složení přisvojili devětatřicátou řádku. Jako padesátá čtvrtá odstartovala Griff, jedna z nadějí britského popu. U českých posluchačů zkouší dvacetiletá zpěvačka zabodovat se songem "Black Hole", který prestižní magazín NME označil za "dark-popovou hymnu".

Připomíná se také někdejší SuperStar Emma Drobná, která do éteru vyslala písničku "Between Us" z loňské druhé studiovky "Better Like This". V prvním týdnu ji dramaturgové poslali na číslo sedmdesát šest. Top stovku uzavírají fiedlerski, Annabelle a V.I.C. s poslední domácí novinkou "Black Hole".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Harry Styles - Golden
  3. Banners - Someone To You
  4. Robin Schulz feat. KIDDO - All We Got
  5. Chinaski - Báseň
  6. Meduza feat. Dermot Kennedy - Paradise
  7. Nea - Some Say
  8. Jelen - Jediný, co chci
  9. Normandie - Holy Water
  10. Welshly Arms - Save Me From The Monster In My Head


Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
© Milion+
ALBA - Yzomandias a Viktor Sheen jsou momentálně největší jména mladé české rapové scény. Dokazuje to nejen domácí albový žebříček, v němž se v posledních měsících přetahují o vedení, ale také nedávno zveřejněné nominace na Ceny Anděl. Oba interpreti získali shodně po dvou šancích, vedle žánrové sekce uspěli také v kategorii videoklipů.

V pořadí je na tom aktuálně lépe devětadvacetiletý Yzo. Karlovarský rodák, který tento měsíc oslaví kulatiny, obhájil minulé prvenství s nahrávkou "Prozyum (Director's Cut)". Původní album "Proyzum", vydané v základní podobě loni v listopadu, přidává sedmičku.

Sedmadvacetiletý Sheen, který se narodil v Kazachstánu, se sice v boji o pomyslné zlato dívá svému rivalovi na záda, zato se ale na stupně vítězů dostal hned dvakrát. Kromě stříbra loňského titulu "Barvy" bere ještě bronz zásluhou již téměř dva roky starého bestselleru "Černobílej svět".

V top desítce došlo celkově spíše jen ke kosmetickým změnám. The Weeknd, Nik Tendo i Mirai si polepšili o jedno místo, Harry Styles zůstal na svém. Zpěvačky s balkánskými kořeny Ava Max a Dua Lipa si na chvostu elitní společnosti pouze prohodily pořadí.

Na šestnáctce odstartoval živák Marka Ztraceného. Titul jednoduše nazvaný "Marek Ztrracený v O2 areně 2020" se vrací k loňským dvěma dosud největším koncertům zpěvákovy kariéry. Vyšel symbolicky právě rok po této události, kterou si tehdy šumavský hudebník se svými fanoušky se štěstím užili jen pár dní před vypuknutím koronavirové pandemie u nás.

Do první padesátky se vešla ještě jedna novinka. Na výběru "Folkové hity" najdou žánroví fanoušci písně od osvědčených jmen, jakými jsou Jaromír Nohavica, Čechomor, Honza Nedvěd, Vlasta Redl nebo Wabi Daněk, ale svou stopu na něm má třeba i mladá písničkářka Kateřina Marie Tichá

Top 10 - alba:
  1. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  2. Viktor Sheen - Barvy
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. The Weeknd - After Hours
  5. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  6. Mirai - Arigató
  7. Yzomandias - Prozyum
  8. Harry Styles - Fine Line
  9. Ava Max - Heaven & Hell
  10. Dua Lipa - Future Nostalgia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY