Odpadlíci z Poetiky vydávají coby Hello, Curl debutový singl "Save Me". Do světa ho doprovází černobílý klip

26.02.2021 15:28 - Hana Bukáčková | foto: Hello, Curl

Kytarista Tomáš Kozina, který před nedávnem oznámil po čtyřech letech odchod z Poetiky, spojil síly s exbubeníkem formace Davidem Hofferikem. Z jejich blbnutí se vyrýsoval nový projekt - Hello, Curl. A nyní přichází s první písní. Kozina se poprvé ujal textařské i pěvecké role, a splnil si tak dětský sen.

"Ten nápad, že bychom spolu něco tvořili, vznikl na koncertě kapely Parting Gift v Praze. Byla to taková melancholická hudba a přitom strašnej nářez. Strašně nás to bavilo a já měl tehdy asi jeden nebo dva podobně smutný kytarový riffy nahraný. Blbý bylo, že já nikdy předtím žádnej text nenapsal a ani jsem nevěděl kde začít. Ten typ hudby, co jsme chtěli dělat, je hodně emotivní a většinou jde obsahově o vlastní zkušenosti a myšlenky, zpravidla ne moc veselý," popisuje frontman vznik projektu na svém facebookovém profilu a dodává: "Tomu nastartování naší tvorby teda nakonec přispělo to, že jsem tou dobou sám neprožíval zrovna šťastný období a kupodivu se mi dařilo v těch stavech dostávat ty myšlenky, co se mi honily hlavou, na papír. Původně jsem si myslel, že budeme muset přibrat někoho třetího, kdo bude zpívat, ale zjistil jsem, že ty texty jsou tak osobní, že je chci zpívat sám. Jenže to je další věc, co jsem nikdy předtím nedělal."

Máte málo depky v již tak krušné době? Pusťte si melancholický srdcebol. Kozina jej napsal vloni během krátké doby hned po rozchodu. Vnímal to jako terapii a ventil všeho špatného, co měl předtím v hlavě. Produkce se ujal bývalý kolega obou muzikantů z Poetiky Daniel Hrdlička. Černobílý vizuál natočil Jarda Klapka během jednoho mrazivého dne v Brně.

Za mne to celé není vůbec špatný nápad, dokonce je to milé překvapení - netušila jsem, co se v Tomášovi skrývá. Umí zpívat a má poměrně dobrou barvu hlasu. Jsou tam ale i mouchy - třeba první půlka, která spíše vypráví příběh, svojí jednotvárností trochu nudí. Jako celek ale debutový singl naznačuje, že jméno Hello, Curl je potřeba si zapamatovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY