Nerina Pallot se na "Old Dogs, New Tricks" pustila do intimních coververzí

28.02.2021 09:00 - Honza Balušek | foto: Nerina Pallot

Britská písničkářka Nerina Pallot vydala svou poslední řadovku v roce 2017 a od té doby své příznivce čas od času potěší alespoň nějakým tím singlem nebo ípíčkem. Aktuálně ve studiu nahrála pět coververzí skladeb původně třeba od INXS či Robyn a vydala je společně pod titulem "Old Dogs, New Tricks".
8/10

Nerina Pallot - Old Dogs, New Tricks

Skladby: The Man with the Child in His Eyes, When Love Breaks Down, Dancing Queen, Never Tear Us Apart, With Every Heartbeat
Vydáno: 21.1.2021
Celkový čas: 17 minut
Vydavatel: Idaho Records

Současná streamovací doba nabízí interpretům šanci obohacovat svou diskografii mnohem častěji, než tomu bylo zvykem dříve. Nerina Pallot vydala svou poslední řadovou desku "Stay Lucky" už v roce 2017, po ní ovšem následovaly samostatné skladby či EP. Ke coververzím se hudebnice obrátila už na jaře 2020 na minialbu "Hold On", na němž předělala songy od Bee Gees či Joy Division, a nyní v předělávkách svých oblíbených písní pokračuje na novince nazvané "Old Dogs, New Tricks".

Název nahrávky ale každopádně mírně klame: první část je sice pravdivá (jedná se o starší písničky), ta druhá je ovšem zavádějící - žádných nových triků se nedočkáte. Nerina totiž pro své verze zvolila velmi intimní aranžmá. Víc než jen klavírní doprovod nabízí pouze "The Man with the Child in His Eyes" (původně od Kate Bush) a "When Love Breaks Down" (v originále Prefab Sprout), ale i ty jsou aranžérsky opravdu velmi úsporné. Na jejich kráse to ovšem nic neubírá, což platí i o rozvolněné "Dancing Queen" (Abba) a úchvatné dvojici "Never Tear Us Apart" (INXS) a "With Every Heartbeat" (Robyn a Kleerup).

Nahrát pět známých hitů téměř jen s klavírem a udělat z toho povedené EP se může zdát jako jednoduchost sama. Málokdy ale výsledek dopadne tak skvěle jako "Old Dogs, New Tricks". Kdo umí, ten prostě umí.

P. S.: Doprovodný klip je k písničce z minulého EP "Hold On", k aktuálnímu bohužel žádný vizuál ještě neexistuje.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY