Bruce Springsteen si může oddechnout: za alkohol za volantem odsouzen nebyl

25.02.2021 19:33 - Honza Balušek | foto: Columbia Records

K umělcům obecně (a k hudebníkům obzvlášť) alkohol tak nějak patří, ale i oni by měli dodržovat základní pravidlo, že pokud pijí, neměli by následně řídit. Stránky bulvárních webů a časopisů i tak často plní americké DUI (driving under the influence neboli řízení pod vlivem) kauzy. A hlavním (záporným) hrdinou jedné z nich byl nedávno Bruce Springsteen.

Jedenasedmdesátiletý zpěvák byl 14. listopadu minulého roku zatčen v Gateway National Recreation Area, známé také jako Sandy Hook, poté, co měl policista dojem, že má Boss skelný zrak a je z něj cítit alkohol. V motorce, kterou se Springsteen právě snažil nastartovat, navíc našel i prázdnou láhev od tequilly.

Ve středu 24. února si ale muzikant mohl nakonec oddechnout: od soudu odešel pouze s jedním přiznaným přečinem, u dvou dalších byl označen za nevinného. Ačkoli totiž přímo na místě odmítl dechovou zkoušku, přiznal, že měl dva panáky tequilly. Pozdější měření u něj prokázalo pouze 0,2 promile, přičemž legální limit v New Jersey je 0,8 promile alkoholu v krvi. Zproštěn tak byl z obvinění řízení pod vlivem a z bezohledné jízdy, zaplatil pouze pokutu ve výši 540 dolarů za popíjení v oblasti, kde je konzumace alkoholu zakázána.

Kdo ví, třeba o celé anabázi napíše písničku na další desku. Ta aktuální, loňská "Letter To You", se umístila na pátém místě pořadí nejlepších zahraničních alb v hlasování redakce musicserveru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY