Wolf Alice se vracejí. Černobílým klipem k "The Last Man On Earth" ohlašují nové album

01.03.2021 15:28 - Ondřej Kocáb | foto: Jordan Hemingway

S materiálem pro třetí řadovou desku se letos přihlásí také britská senzace Wolf Alice. Nástupce nahrávky "Visions Of Life" z roku 2017, za niž muzikanti dostali prestižní Mercury Prize, se bude jmenovat "Blue Weekend" a vyjde 11. června prostřednictvím labelu Dirty Hit/RCA.

První ukázkou je píseň "The Last Man On Earth". Silná skladba, ovlivněná knihou "Kolíbka" Kurta Vonneguta, překvapí jemným pianem, které spolu s emotivním hlasem zpěvačky Ellie Rowsell táhne první polovinu songu. Díky této atmosféře song krásně graduje za zvuků sršících riffů obou kytar. Formace z Londýna potvrzuje svoje kvality - tohle bude rozhodně tahák i v živé podobě.

K singlu vznikl taktéž videoklip. Snímek z režie Jordana Hemingwaye používá pouze černou a bílou barvu, což má být dle prohlášení zpěvačky reakce na lidskou aroganci. Kromě různých prostřihů na oceán či večerní oblohu je v záři reflektorů právě Ellie Roswell se svým emotivním projevem.

Album "Blue Weekend" přinese těchto jedenáct položek: The Beach, Delicious Things, Lipstick on the Glass, Smile, Safe From Heartbreak (if You Never Fall in Love), How Can I Make it OK?, Play the Greatest Hits, Feeling Myself, The Last Man on Earth, No Hard Feelings, The Beach II.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY