ptají se The Offspring v "Let The Bad Times Roll", první nové písni po devíti letech - musicserver.cz">

"Vyberete si apatii, nebo sebevraždu?" ptají se The Offspring v "Let The Bad Times Roll", první nové písni po devíti letech

25.02.2021 12:46 - Jiří V. Matýsek | foto: Daveed Benito

Jakkoliv jsou američtí pop-punkeři The Offspring koncertně stále aktivní formací, studiově se prakticky odmlčeli. Svou poslední desku "Days Go By" vydali v roce 2012 a od té doby fanoušci marně čekají na nový materiál. Nakonec se - po devíti letech půstu - přece jen dočkají. Kulatá desátá řadovka kapely ponese název "Let The Bad Times Roll" a do světa vyrazí 16. dubna.

Nové album vznikalo docela dlouho. Natáčení začalo už v létě 2013, ale kvůli změnám v sestavě, rozchodu s labelem Columbia a hledání nového vydavatele skončilo až v roce 2019. Výsledek měl vyjít loni, kvůli celosvětové pandemii se ale emise zpozdila.

Na tucet čerstvých songů už láká titulní singl, k němuž kaliforsnká skupina rovnou přibalila také jednoduché lyric video. To podtrhuje naštvanou a rýpavou náladu skladby, která tepe do současného bláznivého světa. Na akustický úvod navazuje hardrocková vypalovačka, která vyvrcholí sugestivní otázkou v refrénu: "Vyberete si apatii, nebo sebevraždu?"

"Mám pocit, že žijeme v dost unikátním období lidských dějin," nechal se slyšet zpěvák Dexter Holland a dodal: "Místo toho, aby světoví lídři říkali: 'Děláme to nejlepší, co umíme,' raději řeknou: 'Naserte si!'. A to je dost děsivý."

Tracklist "Let The Bad Times Roll" bude následující: This Is Not Utopia, Let the Bad Times Roll, Behind Your Walls, Army of One, Breaking These Bones, Coming for You, We Never Have Sex Anymore, In the Hall of the Mountain King, The Opioid Diaries, Hassan Chop, Gone Away, Lullaby.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY