The Horrors dokonávají návrat industriálním songem "Lout"

25.02.2021 16:55 - Ondřej Kocáb | foto: Charles Jeffrey

Faris Badwan a jeho parta jsou zpět. "Lout" je prvním počinem od roku 2017. Píseň bude součástí ípíčka, které vyjde 12. března. The Horrors se vracejí odvážně, hlučně a překvapivě industriálně.

Novinka je titulní skladbou celého minialba a podle slov jednotlivých členů odráží zvuk celé nahrávky. Hned na první dobrou zaujme pojetím. Brutální riffy, rozostřené vokály, napjatá atmosféra, umocněná navíc všemožným řinčením v pozadí. Na první poslech se vynoří vzpomínky na devadesátky a na hudbu party kolem Trenta Reznora. Agrese a energie z kapely přímo srší.

"'Lout' je o vztahu mezi volbou a náhodou, nutkavým riskováním a pokoušením svého štěstí. Jako kapela jsme vždy, především naživo, měli svou agresivnější stránku. A když započal proces psaní, bylo zcela jasné, jakým směrem se vydáme," prozradil frontman Faris Badwan. Basák Rhys Webb ho doplnil: "Jde o nejšpinavější hudbu, kterou jsme vydali od desky 'Strange House'. Intenzivní smršť industriálního hluku. Návrat k duchu našeho debutu, ovšem přesunutý do budoucnosti."

Čerstvý singl na EP doplní ještě skladby "Org" a "Whiplash". Komplet bude k sehnání v limitované sérii patnácti set kusů také na vinylu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY