Mod Sun je na "Internet Killed The Rockstar" moderní, ale autorsky prázdný

23.02.2021 08:30 - Ondřej Hricko | foto: Mod Sun

Americký hudebník Derek Ryan Smith aka Mod Sun na svou chvilku slávy stále ještě čeká. O to větší byl zápal, s nímž připravil svou čtvrtou řadovku "Internet Killed The Rockstar". Ambiciózní očekávání podložil hitovými singly včetně podařeného duetu s Avril Lavigne. Celé album ale zatím stále neutáhne.
6/10

Mod Sun - Internet Killed The Rockstar

Skladby: Karma, Bones, Flames (featuring Avril Lavigne), Betterman, Prayer, TwentyNUMB, Smith, Rollercoaster, Annoying, Pornstar, Internet Killed the Rocksta
Vydáno: 12.2.2021
Celkový čas: 30:35
Vydavatel: Big Noise
Hudební počátky třiatřicetiletého umělce sahají až do jeho školních let, kdy působil hned v několika formacích vesměs metalcorového ražení. Posledním skupinovým pokusem byli Scary Kids Scaring Kids, kteří po roce fungování ohlásili konec. Skutečným startem kariéry tak byl až sólový debut "Look Up" vydaný pod současným uměleckým jménem Mod Sun. Zvukově se na něm posunul od kytar do mainstreamových vod, ve kterých setrvává až dodnes.

Více než jako autor hudby se Smith proslavil polyamorním vztahem s modelkou Tanou Mongeau a herečkou Bellou Thorne. Publicitu mu přinesl také vztah s herečkou a zpěvačkou Demi Lovato. Po autorské stránce sice zaujal zejména svým druhým albem "Movie", ve kterém se prezentoval coby rapper, blyštivost druhořadé celebrity ze sebe ale nesetřásl žádnou ze svých dosavadních desek.

Ta aktuální, "Internet Killed The Rockstar", je zvukově barvitější a pestřejší než předchozí počiny. Zahrnuje veškerý současný moderní mix po vzoru Yungbluda, Machine Gun Kellyho, Twenty One Pilots a mnohých dalších. Prim zde tak hrají výrazné popové melodie, ale i rockové kytary, taneční feeling či rapové pasáže nebo punková drzost. Otázkou je, zda novinka nabízí něco navíc.

Ony ambice se totiž stále pohybují v jiných rovinách, než je skutečná síla samotných skladeb. Mod Sun do nich vkládá mnoho emocí, po této stránce mu určitou zdatnost upřít nelze, ale vyjma několika světlejších momentů jde o bezkrevné písně, pod jejichž barevným, produkčně bohatým pozlátkem, zeje suchopárný rukopis s minimem skutečných nápadů.

Přitom taková "Flames" je silnou baladou, ačkoliv velký podíl na tom má stále výrazná Avril Lavigne, která jí dokázala vštípit opravdovost a plasticitu. Jiné kusy na desce - jako "Rollercoaster", "Prayer" nebo "Annoying" - zaujmou možná pikantními texty, ale to je tak vše.

Mod Sun se možná snaží příliš. Jeho celebritový lesk, zdá se, příliš zastiňuje samotnou muzikálnost, a velice pravděpodobně tak ani albem "Internet Killed The Rockstar" hitparády nedobude. Za pozornost toto dílo přesto stojí. Pro fanoušky všech výše zmiňovaných umělců jde o důstojnou náhražku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY