Chapman Guitars - kytary na míru

17.02.2021 15:53 - Tisková zpráva | foto: kytary.cz

Každý kytarista dobře ví, jak složitá může být cesta k nástroji, který svému majiteli padne ve všech ohledech jako ulitý. Trh je sice plný nejrůznějších modelů kytar od zavedených výrobců a je tedy opravdu z čeho vybírat, náročnější hudebník ale obvykle narazí na nějaký detail, který konkrétnímu nástroji chybí k dokonalosti. S tímto se ale rozhodl skoncovat britský hudebník a youtuber Rob Chapman, spolumajitel a zakladatel značky Chapman Guitars.

Chapman Guitars
© kytary.cz
Robert Sutherland Chapman svou popularitu získal především prostřednictvím videí, která spolu s Lee Andertonem natáčí pro youtube kanál britského prodejce hudebních nástrojů Andertons Music Co. Jako hudebník má ve svém životopisu zmínku o spolupráci s kytarovým mágem Yngwiem Malmsteenem a dalšími známými hudebníky. Také díky tomu dostal od společnosti Barnes & Mullins (renomovaného výrobce hudebních nástrojů) nabídku výroby kytary na míru. Tu s velkým nadšením přijal, ovšem k požadavkům na konkrétní parametry nástroje přistoupil originálním způsobem. Na internetu vyzval své fanoušky, aby mu seznam těchto požadavků pomohli sestavit. Tímto krokem položil základ obchodní politiky značky Chapman Guitars, kterou založil v roce 2009.

Chapman Guitars
© kytary.cz
Progresivní kytarová dílna se sídlem v britském Brightonu vyrábí kytary, které konstrukčně vycházejí z tradičních modelů zavedených světových značek. Ty ovšem z rukou nástrojářů neputují na sklad, jak je to běžné u většiny ostatních výrobců. Jde o způsob zakázkové výroby, kdy si budoucí odběratel sám navrhne požadované parametry, na základě kterých dostane kalkulaci. Na stránkách chapmanguitars.co.uk může o konstrukčních vlastnostech plánovaných modelů kytar či celých produktových sérií rozhodovat dokonce široká veřejnost. Hlasu lidu je zde určená záložka voting.

Nástroje z dílen Chapman Guitars můžete koupit také v České republice. V nabídce Kytary.cz mají své místo od roku 2016. Dva roky na to je na modřanský Festiwall přijel osobně představit Rabea Massaad, hudební influencer a endorser britské nekonvenční značky. V současné době zahrnuje nabídka Kytary.cz široký výběr kytar s logem Chapman Guitars. Zde si můžete prohlédnout výběr jejich aktuálních novinek.

(Placená inzerce.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY