"Monument" od Röyksopp & Robyn dostal nový střih. Obstaral ho Olof Dreijer

01.02.2021 16:13 - Dan Hájek | foto: Röyksopp

Svein Berge a Torbjørn Brundtland, tedy hlavní aktéři Röyksopp, před pár dny rozesmutnili své fanoušky. Oznámili totiž, že na dobu neurčitou přerušují sérii "Lost Tapes", v níž se prohrabávali svým archivem a do oběhu uvolňovali alternativní verze svých songů a další do té doby nevydaný materiál. Jako náplast může sloužit alespoň nový remix kompozice "Monument".

Tu dvojice natočila ve spolupráci s Robyn coby otvírák povedeného společného minialba "Do It Again". Čerstvou omlazovací kúru songu nachystal Olof Dreijer z The Knife, výsledkem je chytlavý remix ve svižnějším tempu. Pozornému posluchači neunikne fakt, že Dreijerova stylizace vychází z remixového kompletu "Shaken-Up Versions", postaveného na živých verzích skladeb, které jeho domovská formace odehrála během turné k desce "Shaking The Habitual". Odkazuje rovněž k tanečnímu setu, který nachystal pro speciální stream ke dvacátému výročí The Knife.

Doprovodný vizuál pro novou úpravu písně "Monument" nachystal Martin Falk, který s The Knife spolupracoval na designu zmiňovaného alba "Shaking The Habitual". A co dalšího si pro nás Röyksopp chystají? Těžko odhadovat, zdá se však, že i pro ně bude rok 2021 obdobím nových možností.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY