Vojtaano komentuje aktuální dění albem "2020"

22.01.2021 10:13 - Hana Bukáčková | foto: Archiv interpreta

Herec, stand-up komik a zpěvák Vojta Záveský, známý jako Vojtaano, vydává 22. ledna svou druhou studiovou nahrávku. Po "The Beast of Vojtaano" nese všeříkající název "2020" a obsahuje jedenáct otevřených písní.

"Od začátku se snažím texty psát upřímně, trochu formou zpovědi, o tom, co právě prožívám, potkávám. Když mi bylo dvacet, tak jsem pařil, kalil, ze všeho měl prdel, a tak i první deska byla vlastně celá v tomhle duchu. Rok 2020 jsem trávil v klidu, doma, se ženou, se psem, s muzikou a myšlenkama, kam ten svět spěje. Tak se to na desce taky zákonitě promítne. Témata jsou sice trochu dospělejší, ale pořád se snažím vyprávět od srdce a na plnou hubu a hledat na věcech hlavně ty veselý momenty," shrnuje autor svou dosavadní tvorbu.

Novinku produkoval s Ondrou Žatkuliakem, který se v Rooftop studiu postaral rovněž o mix a mastering. Výsledek se zvukově snaží co nejvíc držet akustické kytary. Mezi hosty se objeví Adam Hejna (Fast Food Orchestra), Phill Kotty, Petr Zeman anebo frontman Cocotte Minute Martin Zeller. Poslední zmíněná spolupráce vzešla ze společného turné k "Czeku" v roce 2019, kdy Vojtaano plnil roli předskokana. "Song 'PKZ' je protiklad motivačním songům. Je to ulevení si obyčejnýho chlapa, kterej už má všeho dost," dodává Záveský k čerstvému duetu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY