CARM písní "Song of Trouble" se Sufjanem Stevensem ohlašuje jedno z alb roku 2021

20.01.2021 16:15 - David Věžník | foto: bandcamp / CARM

Na rovinu - jméno CARM si zapamatujte. Budete ho zřejmě slýchat často: jednak v příštích dnech, kdy vyjde debutová deska tohoto projektu, jednak dost možná i v prosinci, kdy se budou rekapitulovat nejlepší alba roku 2021.

Za čtyřpísmenným pseudonymem stojí CJ Camerieri. To je spoluzakladatel sextetu yMusic, komorního tělesa specializujícího se na současnou klasickou hudbu. A právě ta do jeho sólové tvorby vnáší neskutečně vzrušující aranže, které daleko přesahují rámec běžného popu, byť zároveň neskrývají k tomuto žánru (zejména pak k jeho indie odnožím) obdiv.

A tak jsme mohli už během loňska zaznamenat první ochutnávky CJovy nadpozemské tvorby - skladby "Land", v níž hostoval Justin Vernon z Bon Iver, "Tapp" a "Soft Night", ve kterých zpívá Shara Nova z My Brightest Diamond, nebo "Already Gone" s Georgií Hubley a Irou Kaplanem z formace Yo La Tengo. Jeden kousek lepší než druhý.

A před pár dny vyslal CARM do světa další singl. Jmenuje se "Song of Trouble" a ani tentokrát zde nechybí přizvaný vokál. V tomto případě jej obstaral Sufjan Stevens a celou píseň si díky vlastnímu textu doslova ukradl. I když vlastně ne tak docela - ty tóny něžného piana a hladivých trumpet (!) vám v hlavě budou znít ještě dlouho. To je prostě nádhera.

CJova eponymní prvotina vyjde u vydavatelství 37d03d už tento pátek, tedy 22. ledna, a bude rozhodně dost stát za to.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY