Albové hitparádě nadále kraluje Viktor Sheen, v patách má Smacka. Mirai znovu vévodí rádiím

14.01.2021 14:30 - Josef Martínek | foto: Ondřej Pýcha

Do českých hitparád se promítla začínající okurková sezóna. V rádiové top desítce nedošlo k žádným dramatickým změnám - pošesté vítězí Mirai s "I přes to všechno". Také šampion albového pořadí zůstává stejný - znovu jím je Viktor Sheen. Ze druhého místa mu však na paty šlapala novinka od Smacka.
Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - Mirai jedou. Jejich balada "I přes to všechno", na které se autorsky podílel před pár dny zesnulý David Stypka, přidává už šestý týden v čele rádiového žebříčku. Nadvládu frýdecko-místecké party narušila pouze ve vánočním týdnu spolupráce Kryštof a Karla Gotta, mimo tuto výjimku je ale skladba už od konce listopadu vytrvale nejhranější. V počtu vítězství už dokonce trumfla megahit "Když nemůžeš, tak přidej" - ten ve své době nasbíral jen tři prvenství, ovšem v Top 10 se s přestávkami držel déle než rok.

Ze dvojky pokukují po dalším potenciálním hitu #1 Chinaski, jejichž "Báseň" se v posledních týdnech na předních pozicích rovněž zabydlela. Z aktuální desky "11" je to už třetí singl umístěný na medailových stupních, přičemž "Láska a data" opakovaně zvítězila.

O jednu příčku si pohoršili Clean Bandit, Mabel a 24kGoldn, kteří s "Tick Tock" berou bronz. Naopak Slza získala jedno místo k dobru, "Fotky" díky tomu čtyřkou vylepšují své dosavadní maximum.

Pětku okupuje stálice Ava Max s "Kings & Queens", která se navíc v první desítce objevuje hned dvakrát. Na desáté místo se totiž posunula skladba "Alone, P. II" Alana Walkera, v níž zpěvačka s balkánskými kořeny hostuje.

Žádná velká invaze novinek se v lednu nekoná. Do první stovky pronikla jen jedna jediná. Na sedmdesátou osmou pozici si to namířily Miley Cyrus a Dua Lipa s divokou spoluprací "Prisoner", která reprezentuje kladně přijaté album "Plastic Hearts" první jmenované.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Chinaski - Báseň
  3. Clean Bandit feat. Mabel & 24kGoldn - Tick Tock
  4. Slza - Fotky
  5. Ava Max - Kings & Queens
  6. Sigala feat. James Arthur - Lasting Lover
  7. Purple Disco Machine & Sophie And The Giants - Hypnotized
  8. Miley Cyrus - Midnight Sky
  9. Jelen - Jediný, co chci
  10. Alan Walker feat. Ava Max - Alone, Pt. II


Viktor Sheen - Barvy
© facebook Viktora Sheena
ALBA - Viktor Sheen vede s nahrávkou "Barvy" pošesté a má slušnou šanci, že v čele ještě nějakou dobu vydrží. Nedá se očekávat, že by první týdny roku nabídly mimořádný přísun novinek. Navíc fakt, že obchody jsou stále zavřené, mu také nahrává - o to větší vliv mají streamy. A v nich, jak známo, Sheen dlouhodobě dominuje.

O jedinou novinku první desítky se zasloužil další z rapperů Smack, který si aktuálně říká Smack One. Album "Chimera Pt. 2: Goat" navazuje na svého předchůdce z loňského dubna. Oproti ní ale v hitparádě dosáhlo mnohem lepšího výsledku - zatímco jednička byla nejlépe jedenáctá, dvojka si připisuje stříbro.

Žánrová přehlídka pokračuje i na dalších místech. Yzomandias klesá s deskou "Prozyum" na trojku, Nik Tendo má s "Restart & Lunazar" v držení čtyřku a v top pětce zbylo místo i pro předchozí řadovku Viktora Sheena "Černobílej svět".

Rap vůbec zažil možná rekordní týden - v první desítce si uzmul hned osm míst, pokud tedy do této společnosti počítáme i zpívajícího Calina. Pop se oproti tomu musí spokojit s pouhými dvěma zástupci. V obou případech jde navíc o alba, která vyšla už v roce 2019 - sedmičku ukořistil Harry Styles s "Fine Line" a devítku Mirai díky "Arigató".

Další novinku nabízí až čtyřiačtyřicátá řádka. Fiktivní delfínek Adolfeen, který se zviditelnil během jarní karantény, se na ni probojoval s deskou "Je mi to jedno". Na osmdesátém prvním místě zakotvil Stará puška, frontman punkových Starých pušek, se sólovkou "Maminko, vzbuďte mě, až bude vidět moře".

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Barvy
  2. N Smack - Chimera Pt. 2: Goat
  3. Yzomandias - Prozyum
  4. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. Ca$hanova Bulhar - Thug Love Sofia
  7. Harry Styles - Fine Line
  8. Calin - Svědomí
  9. Mirai - Arigató
  10. Pop Smoke - Shoot For The Stars Aim For The Music

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 1. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY