AC/DC se ve videoklipu "Realize" nechávají deformovat

14.01.2021 09:52 - Jiří V. Matýsek | foto: YouTube AC/DC

Hardrockoví veteráni AC/DC vydali v listopadu loňského roku velice slušnou desku "Power Up". Nijak nepřekvapili, na druhou stranu návrat slavné formace v téměř původním sestavě a navíc s nijak neobroušenou nakažlivou energií příjemně potěšil. Odpovídalo tomu ostatně i hodnocení v naší recenzi i makrorecenzi. Kapela se veze doslova na vítězné vlně a z úspěchu své studiovky bezpochyby hodlá ještě chvíli těžit. Fanouškům tak servíruje další, již třetí videoklip. Tentokrát k otvíráku alba, skladbě "Realize".

Svižná vypalovačka v typickém duchu australské formace (tedy nosný riff v podání Anguse Younga a jeho synovce Stevieho, který nahradil zesnulého Malcolma Younga, trademarkový ječák Briana Johnsona a uhánějící rytmika Rudd-Williams) dostala podobu jednoduše střiženého černobílého snímku. Vlastně není ničím jiným než záznamem toho, jak muzikanti hrají song ve velké hale, které dominuje hradba slavných zesilovačů Marshall.

Zvláštní vzhled klipu propůjčuje výrazné použití ultraširokých kamerových objektivů, takzvaného rybího oka (hojně byl k vidění například ve slavném filmu Juraje Herze "Spalovač mrtvol"). Ten veškeré dění ohýbá a deformuje. V kombinaci s netradičními úhly záběrů - kamery jsou mimo jiné umístěny přímo na kytarách či mikrofonech - propůjčují výsledku značně bizarní vzhled.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY