Na online koncertu k Bowieho narozeninám zahráli Trent Reznor, Corey Taylor nebo Adam Lambert

11.01.2021 08:28 - Ondřej Kocáb | foto: Parlophone

V neděli uplynulo již pět let od smrti hudebního chameleona Davida Bowieho. Legendární muzikant by zároveň 8. ledna oslavil čtyřiasedmdesáté narozeniny. U příležitosti tohoto výročí se jeho kolegové rozhodli připomenout jeho dílo naživo. A protože to momentálně není možné hromadně v jednom velkém sále, využili všech moderních technologií a vystoupili v rámci online streamu.

Během večera, kterým provázel Mike Garson, se představila neuvěřitelná plejáda hvězdných jmen z nejrůznějších žánrových konců. Zahrál například Trent Reznor, frontman Nine Inch Nails, jenž s Bowiem spolupracoval a také koncertoval během devadesátých let na společném turné. Představil se také Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Billy Corgan (The Smashing Pumpkins), Ian Astbury (The Cult), Gary Numan, Adam Lambert, Duran Duran, Taylor Hawkins (Foo Fighters), Dave Navarro (Jane's Addiction) či bývalá koncertní sestava britské legendy (Gail Ann Dorsey, Earl Slick, Sterling Campbell, Gerry Leonard, Catherine Russell) navrch s dvorním producentem Tonym Viscontim.

Duran Duran se pustili do hitovky "Five Years" z desky "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars", Billy Corgan zazpíval song "Space Oddity", který bývá často v repertoáru jeho domovské formace, Boy George si střihl medley z alba "Alladin Sane", Corey Taylor se spojil s Tayorem Hawkinsem a dvojicí z Jane's Addiction (Dave Navarro, Chris Chaney) u skladby "Hang On to Yourself", po jeho odchodu si zbylá trojice střihla ještě "Rock 'n' Roll Suicide". Nechyběl ani herec Michael C. Hall, jenž ztvárnil hlavní roli v muzikálu "Lazarus". Pro své vystoupení si vybral píseň "Where Are We Now?".

Na vybrané záznamy se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY