Ostravský klub Cooltour končí

10.01.2021 16:36 - David Věžník | foto: Facebook Cooltouru

Ostravské kulturní centrum Cooltour po deseti letech existence ukončuje svou činnost. Podle slov vedení klubu k tomuto neveselému rozhodnutí vedla současná pandemická situace pouze částečně, byť i ta byla "podstatnou přísadou".

"Tím nejdůležitějším důvodem bude asi naše přesvědčení, že jsme dosáhli stropu toho, co se dá za existujících podmínek v našem oboru (v Ostravě) rozvíjet. Za nás Cooltour splnil svou funkci a naplnil vize, se kterými byl zakládán, a ukázal Ostravě a aktivním lidem, co je možné i nemožné. Jaké jsou reálné parametry a možnosti nezávislé kulturní organizace," uvedli členové cooltourního týmu v prohlášení.

Cooltour vznikl v dubnu 2011 původně jako satisfakce za neúspěšnou kandidaturu Ostravy na titul Evropské hlavní město kultury. V průběhu následujících deseti let se stal významným místem pro mnoho nejrůznějších komunit. Jeho prostory uvítaly nespočet umělců a umělkyň z hudebního, divadelního, ale třeba i marketingového nebo gastronomického světa. S otevřením takzvané Cool zahrádky získali návštěvníci i lákavý venkovní prostor, který nabízel kulturní vyžití v podobě letního kina či táboráků uprostřed města.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY