Podívejte se na záznam prvního koncertu Lenky Dusilové s novou kapelou z letošního léta

31.12.2020 17:22 - Honza Průša | foto: Honza Průša

Lenka Dusilová letos natočila a vydala úchvatnou desku "Řeka". To album je mnoha posluchači považováno za vůbec nejlepší domácí desku. A kdyby vše fungovalo normálně a nebyly zavřené kluby, následovala by šňůra s novou kapelou, byl by křest a podobné události, které vydání nahrávky běžně doprovázejí.

Bohužel je ale všechno jinak, nehraje se, a tak se teď na konci roku hudebnice rozhodla zveřejnit alespoň záznam koncertu z Jazz Docku z 24. srpna. Z koncertu, o kterém jsme si povídali i v našem rozhovoru a o němž Lenka řekla: "S kapelou jsme se kvůli současným okolnostem zasekli na úplném začátku. Načali jsme v létě spolupráci a hledali most mezi mou starou tvorbou, něčím z Baromantiky a 'Řekou', neb album 'Řeka' v té době ještě nebylo dokončené. Do tohoto procesu a koncertních plánů zasáhlo další zmrazení živého hraní v druhé vlně covidové. Navážeme proto po Novém roce a už ve velkorysejší sestavě začneme převádět album 'Řeka' do živé podoby. Na to se fakt moc těším."

A protože jde o koncert z léta, kdy kolekce ještě nebyla na světě, obsahuje vystoupení moc hezkej průřez skoro celou hudební dráhou Lenky Dusilové. Zaznějí tu třeba písně Pusy i Baromantiky, ale došlo i na pár kousků z připravované studiovky. Celý setlist je zde: Noni Jam, Baromantická, Wspomnienie, Vlákna, Biale konie, Tma, Poslední, Vlčí oči, Miláčku love, Indiánky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY