Paul McCartney přiznal, že odsunul vydání svého alba. Gentlemansky ustoupil Taylor Swift

29.12.2020 18:41 - Josef Martínek | foto: Rolling Stone

Správně naplánovat datum vydání nového alba je věda - obzvlášť v nabitém předvánočním období. Jen málokterá hvězda chce být v den zveřejnění zastíněna někým z kolegů. Paul McCartney v rozhovoru pro The Howard Stern Show prozradil, že málem došlo k termínové kolizi jeho sólové novinky "McCartney III" s deskou "evermore" od Taylor Swift.

Vše začalo na konci října, kdy spolu oba hudebníci pózovali pro magazín Rolling Stone. "V návaznosti na to mi nedávno poslala e-mail, kde napsala: 'Nikomu jsem to ještě neřekla, ale mám hotové další album. Chtěla jsem ho vydat na svoje narozeniny,'" líčil historku slavný brouk. "Ovšem zjistila jsem, že tvé album vyjde 11. prosince, a tak jsem to o týden posunula," sdělila mu dále americká zpěvačka.

McCartney se následně rozhodl pro gentlemanský krok - své mladší kolegyni dal přednost. "Když se dozvěděla, že desku vydám nakonec 18. prosince, vrátila se k původnímu datu. Je příjemné, když si lidé vzájemně nekříží cestu," shrnul osmasedmdesátiletý muzikant.

Dodejme, že domluva se oběma vyplatila. Zatímco Swift kralovala britskému albovému žebříčku týden před Vánocemi, o svátcích převzal vedení McCartney. Na americkém trhu se však musel před rodačkou z Pensylvánie sklonit, nahrávka "evermore" totiž vítězství obhájila i ve svém druhém týdnu v pořadí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY