V klipu k remixu "Running Around" teepee vzpomínají na koncerty

29.12.2020 13:28 - Dan Hájek | foto: Tereza Slowiková

Předcházející měsíce teepee fungovali v celkem komplikovaném módu odloučení. Tereza Lavička-Sladká byla zaneprázdněná v berlínské kanceláři labelu Springstoff a Miroslav Patočka vyrazil na studijní pobyt na Kodaňskou univerzitu v Dánsku. To jim však nezabránilo být v kontaktu a spřádat hudební plány. Tím nejčerstvějším výsledkem této jejich komunikace je remix skladby "Running Around" od dvojice BYLJA. Ten bude součástí remixového épéčka, které tato tuzemská formace chystá na jaro příštího roku.

Dánské duo BYLJA objevila Tereza mezi demosnímky, které jim na vydavatelství chodí. Jeho tvorba ji zaujala natolik, že kromě budoucí spolupráce při vydávání vlastního materiálu se celkem záhy domluvili i na úpravě zmíněné skladby. Ta pochází z ceněné desky "Where The Ocean Breaks", která si mimo jiné vysloužila nominaci do úzkého výběru letošních Cen české hudební kritiky Apollo.

Doprovodné video je pak jakýmsi deníkem z cest. Připomene krátké turné - během čtrnáctí dní stihli Tereza a Miroslav odehrát jedenáct koncertů v sedmi různých zemích. Sestřih záběrů si všímá nejenom koncertních pódií, ale i promo aktivit (včetně rozhovorů) nebo poznávání nových míst. Snímek funguje nejenom jako ohlédnutí, ale i jako určité povzdechnutí nad absencí živého hraní.

"Při zhlédnutí záběrů z turné nás až mrazí, ale pevně věříme, že se opět co nejdřív setkáme v klubu! Příští rok o novou hudbu rozhodně nebude nouze. Kromě EP a práce na nových písničkách se na jaře chystáme vydat první singl v češtině. Těšíme se taky na ještě intenzivnější spolupráci s našimi novými spoluhráči Prokopem a Tondou, kteří projekt výrazně hudebně posunují," shrnují teepee podivný letošek a výhledy na rok budoucí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY