Iggy Pop reaguje na pandemii singlem "Dirty Little Virus”

23.12.2020 09:33 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Iggy Pop se vrací na scénu s novou písní "Dirty Little Virus", inspirovanou současnou koronavirovou situací. Spolupracoval na ní se skladatelem Leronem Thomasem, který kromě trubky obstaral i aranže. Natáčelo se v Miami v Safe And Sound Mobile Studiu, kde oba pány muzikanty doplnili ještě Ari Teitel na kytaru a Chris Berry na bicí.

Třiasedmdesátiletý legendární hudebník na singl lákal prostřednictvím nedávno zveřejněného videa "who, what, when, where". "Snažil jsem se napsat přímý text, nic příliš emotivního nebo hlubokého. Spíš něco na způsob žurnalistiky - co, kdy, kde? Byla to pro mě stopka. Je to obrovská věc, odehrávající se v mém životě i v životech ostatních už téměř rok. Kdyby ještě existoval Muž roku, byl by to ten virus. Proto jsem napsal tento text," přiblížil okolnosti vzniku songu.

Ten začíná naprosto výstižně - prohlášením: "COVID-19, is on the scene." A ani v dalších momentech se Pop nevzdaluje od reality a jednoznačně přepisuje aktuální dění do veršů ("Grandfather’s dead, Got Trump instead," "She’s only 19, but she can kill ya. She ain’t my type, but it is what it is."). Hudebně Iggy nezkouší nic nového a jasně si drží svůj rukopis. Lehce psychedelickou skladbu s typickým bručením zpěváka z Michiganu výrazně osvěžuje právě sólo Lerona Thomase ve druhé části.

Poslední řadovku vydal Iggy Pop během minulého roku. Na "Free" působil naprosto svobodně a vysloužil si kladná hodnocení od kritiků. Z desky vzešly singly "Love Missing" nebo "James Bond". Letos se mimo aktuálního singlu přihlásil s coverem "No Flag" od Elvise Costella přezpívaným do francouzštiny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY