Ed Sheeran se v intimním zimním love songu "Afterglow" vrací ke své písničkářské podstatě

22.12.2020 08:12 - Josef Martínek | foto: YouTube Eda Sheerana

Ed Sheeran je přesně ten typ interpreta, který začínal jako komorní písničkář, ale postupem času zatoužil být stále slavnější a slavnější. Období jeho třetí řadovky "Divide" už nelze označit jinak než jako megalomanské, což dokazovaly i dva loňské koncerty v Letňanech. Britský zrzek na nich sice stále hrál sám s kytarou a looperem, avšak pro sto padesát tisíc lidí.

Po roční pauze je zpět s novou písničkou "Afterglow". A tentokrát sympaticky nespoléhá na žádné spolupráce s Justinem Bieberem či všudypřítomnými rappery, na moderní produkci ani na jiné ústupky masovému vkusu. Otec čtyřměsíční Lyry Antarcticy napsal sheeranovsky jednoduchý love song, který také velmi intimně prezentuje. Tiše brnká do strun kytary a citlivě si u toho prozpěvuje slova o opilosti láskou, čekání na zázrak i o zimním sněhu.

"Afterglow" značí, že jakkoliv už byl Ed v této poloze naprosto přesvědčivý v začátcích své kariéry, nyní jako písničkář skutečně dozrál. Fanouškům však vzkazuje, že nejde o první singl z chystaného dalšího alba, jen o písničku, kterou zkrátka miluje - a doufá, že budou i oni. Dost možná to je tedy jen jednorázový návrat ke kořenům před plánovaným dalším útokem na žebříčky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY