Yzomandias obhájil albové prvenství, rádiím kralují tři české kapely

17.12.2020 08:00 - Josef Martínek | foto: Milion+

Mirai, Kryštof a Chinaski se v tomto pořadí sešli na prvních třech místech rádiového žebříčku. Po dlouhé době jsou tedy stupně vítězů ryze v tuzemské režii. Česká scéna kraluje také albové hitparádě, tam se však tento obrázek vzhledem k popularitě domácích rapperů už stal standardem. Podruhé vede Yzomandias.
Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - Mirai pokračují v krasojízdě rádii, s "I přes to všechno" přidávají už čtvrtý triumf v řadě. Tentokrát jim ze stupňů vítězů dýchá na záda výhradně domácí konkurence.

Kryštof a Karel Gott obhájili s "Vánoční" stříbrnou pozici. Do příchodu Ježíška zbývají už jen poslední dny, dá se tedy očekávat, že hranost singlu bude vrcholit. Vystoupá toto hvězdné spojení až na první příčku? Moudřejší budeme příští týden.

Na trojku poskočili z minulé patnáctky Chinaski s písní "Báseň". Kapela kolem Michala Malátného vyslala do éteru už třetí hit ze zatím poslední řadovky "11". Na medailové stupně to předtím dotáhly singly "Láska a data" a "Kapradí". Složení elitní trojky tento týden potěší všechny, kteří by v rádiích uvítali více české tvorby, na druhou stranu však potvrzuje slova těch, kteří říkají, že dramaturgové točí pořád pár stejných jmen dokola.

Na čtyřku si polepšil Jason Derulo, který se s "Take You Dancing" do první desítky podíval premiérově. Nahoru zamířil také DJ Tiësto - jeho "Business" získal deset příček k dobru a nově ho najdeme na šestce. Na desátém místě se pak nečekaně zjevila Katy Perry. Už to vypadalo, že na její v srpnu vydanou desku "Smile" se rychle zapomnělo. Proto překvapí, že titulní singl se zničehonic vrací do žebříčku, a to hned na takto vysokou pozici.

O nejlépe umístěnou novinku se postaral Shawn Mendes, který s "Wonder" zahajuje své tažení éterem jako jednatřicátý nejhranější. Na padesátém druhém řádku se usídlila Ava Max s "Christmas Without You" a číslo šedesát sedm si zapisuje londýnská písničkářka Tiggi Hawke zásluhou "High Season".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Kryštof feat. Karel Gott - Vánoční
  3. Chinaski - Báseň
  4. Jason Derulo - Take You Dancing
  5. Nea - Some Say
  6. Tiësto - The Business
  7. Joel Corry feat. MNEK - Head & Heart
  8. Jelen - Jediný, co chci
  9. Miley Cyrus - Midnight Sky
  10. Katy Perry - Smile


Yzomandias - Prozyum
© Milion+
ALBA - Yzomandias s "Prozyum" také tento týden vládl playlistům streamovacích služeb. Obhájil tak celkové prvenství v hitparádě. Dominanci rapu v tomto roce stvrzuje stříbrným umístěním Viktor Sheen s deskou "Barvy", která se drží mezi nejžádanějšími už osmý týden.

Z dvojky na trojku si pohoršila Aneta Langerová s pátou řadovkou "Dvě slunce", kterou jsme nedávno zhodnotili formou makrorecenze. Čtvrtou příčku obsadil Jaromír Nohavica s "Máma mi na krk dala klíč" a zpět do Top 5 se posunuli australští AC/DC s "Power Up".

Jedinou novinku v Top 10 obstaral kanadský zpěvák Shawn Mendes. "Wonder" je už čtvrtou studiovkou dvaadvacetiletého interpreta. Stejně jako v případě tří předchozích počinů dokázal Mendes ovládnout americký i kanadský albový žebříček. Ani u českých fanoušků si nevedl špatně, zapsal si číslo šest.

Další novinku najdeme na dvacátém místě. Michal David na výběru "Moje zapomenuté ploužáky" připomíná pomalé písně ze svého repertoáru, ke kterým má blízký vztah a které prý neprávem zůstaly ve stínu jeho velkých hitů.

Rammstein připravili pro svoje fanoušky lahůdku - reedici alba "Herzeleid" k jeho pětadvacátému výročí. Startují s ní na jednačtyřicátém řádku. Hned za německou formací se umístila Ewa Farna s kompletem "Singles & Specials".

Top 10 - alba:
  1. Yzomandias - Prozyum
  2. Viktor Sheen - Barvy
  3. Aneta Langerová - Dvě slunce
  4. Jaromír Nohavica - Máma mi na krk dala klíč
  5. AC/DC - Power Up
  6. N Shawn Mendes - Wonder
  7. 4 Tenoři - 4 Tenoři
  8. Ca$hanova Bulhar - Thug Love Sofia
  9. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  10. Andrea Bocelli - Believe

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 50. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY