Superskupina Killer Be Killed na druhém albu "Reluctant Hero" potvrzuje svou životaschopnost

18.12.2020 12:15 - Ondřej Hricko | foto: facebook Killer Be Killed

Když se v jedné sestavě sejdou takové hudební kapacity jako Max Cavalera, Greg Puciato, Troy Sanders a nově Ben Koller, těžko ze sebe setřepou určitá očekávání. Superskupina Killer Be Killed však již na debutu ukázala, že její existence nestojí jen na slavných jménech, ale i na fungující chemii.
8/10

Killer Be Killed - Reluctant Hero

Skladby: Deconstructing Self-Destruction, Dream Gone Bad, Left of Center, Inner Calm from Outer Storms, Filthy Vagabond, From a Crowded Wound, The Great Purge, Comfort from Nothing, Animus, Dead Limbs, Reluctant Hero
Vydáno: 20.11.2020
Celkový čas: 47:41
Vydavatel: Mystic Production

Šest let starý debut tehdy nově vzniklého projektu Killer Be Killed se povedl. Žádné přetlačování eg jednotlivých hudebníků, ale až překvapivě fungující těleso s nápaditým rukopisem a hutným zvukem. Určitým důkazem, že nešlo jen o chvilkový rozmar, je letos v listopadu vydaný nástupce "Reluctant Hero".

A je to zase jízda. Zvuk nahrávky je brutálně masitý a při jejím poslechu máte pocit, že se reproduktory musejí každou chvíli rozskočit. Ohromnou výhodou kapely jsou hned tři výborné metalové hlasy. Sanders baví v melodičtějších partech, které jen lehce ředí jinak thrashcorovou rytmiku. V divočejších linkách řádí samozřejmě lídr The Dillinger Escape Plan Greg Puciato a občas mu dozvukuje Cavalerův čertovský řev.

Vrcholem velmi vyrovnané desky je singlovka "Dream Gone Bad", které kraluje hluboký mocný vokál lídra Mastodon. Fungující propojení aspektů jednotlivých osobností pak nejlépe reflektuje neurvalá "Filthy Vagabond", v níž se sympaticky mísí groove metal i hardcore. "Reluctant Hero" je zkrátka opět proklatě dobré album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY