Berenika Kohoutová a Jakub Prachař v titulní písni k filmu "Matky" uklidňují... všechny matky

19.12.2020 11:32 - Hana Bukáčková | foto: Archiv interpretů

Touto dobou jsme si původně měli v sálech kin užívat nové české komedie "Matky", ale kvůli pandemii je všechno jinak - premiéra je přesunuta a my se musíme spokojit s pomyslným trailerem a titulní písní. Film, jak název napovídá, bude řešit trable a svět točící se kolem čtyř kamarádek a jejich rodin.

Povedený hit složil Ondřej Brzobohatý a vložil do něj příběhy čtyř hlavních hrdinek/matek. Zpěv obstarala Berenika Kohoutová a pár veršů zarapuje i Jakub Prachař, který ve snímku rovněž hraje. Do toho se přidá Bereničino porodní funění a křik protagonistky Hany Vagnerové a máme tu zvukovou scénu jak z porodnice.

Brzobohatý je mimochodem autorem soundtracku k celému filmu. "Největší inspirací ke složení hudby mi byl snímek samotný. Herci, scéna, kamera, dynamika střihu - to všechno vás inspiruje a dokáže navodit ten správný pocit, kdy se rozhodujete, jaká hudba se kam hodí," vysvětluje tvůrčí proces.

Klip je sestřihem scén z "Matek" (o jeho střih se postaral Štěpán FOK Vodrážka) doplněný o záběry z nahrávacího studia. Výsledek má za úkol nalákat patřičný počet diváků na chvíli, kdy znovu otevřou kina.

Nemůžu se zbavit dojmu, že mi začátek songu připomíná "Porcelain" od Mobyho. Skladba je velmi muzikální, mile uječená. Baví mě ty rýmy, které jsou plné odhodlání, naděje a ujištění, že na problémy nejste sama a že podobnými věcmi si prošla každá. Jako například tento: "Prsa jako míč, mejdany jsou pryč... Nic vracet zpátky, kašlem na podpatky, zkrátka si zařvi z plných plic, že jsme matky." Spojení "Chvíli štěstí, chvíli pláče" dokonale vystihuje pointu rodičovství. I když se jedná o duet, prim hraje Berenika, která songu dodala razanci a jako matka z rozhodnutí i punc opravdovosti. Je to povedená píseň ze života.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY