Pentatonix se nám s "We Need A Little Christmas" opět snaží zpříjemnit Vánoce

13.12.2020 08:40 - Honza Balušek | foto: facebook Pentatonix

Co by to bylo za Vánoce bez nové desky se svátečními písněmi v podání vokální pětice Pentatonix? Čtyři pánové a jedna dáma naštěstí ani letos nezklamali, i když je nutno přiznat, že "We Need A Little Christmas" už chvílemi trošku nudí. Přesto se na nahrávce najde hned několik skvostných písní.
6/10

Pentatonix - We Need A Little Christmas

Skladby: 12 Days Of Christmas, Rudolph The Red-Nosed Reindeer, My Favorite Things, Amazing Grace (My Chains Are Gone), Thank You, Santa Tell Me, Jingle Bell Pop, When You Wish Upon A Star, Once Upon A December, Happy Holiday / The Holiday Season, We Need A Little Christmas, Seasons Of Love
Vydáno: 13.11.2020
Celkový čas: 38 minut
Vydavatel: RCA

O aranžérských a pěveckých schopnostech Pentatonix asi nemá vůbec smysl polemizovat. Za roky svého fungování jsou už natolik vytrénování, že dokážou mezi svých pět hlasů rozprostřít snad jakoukoli píseň. U svátečních melodií jim ale hrozí to, že brzy vyčerpají celý hudební fond, a to přes to, že stále více sahají i mimo tuto specifickou hudební formu. Vždyť z vánočních skladeb už loni poskládali dokonce své "Best Of".

I na "We Need A Little Christmas" tak sice nadále můžeme obdivovat, co zvládnou předvést bez nástrojů, některé písničky už ale po pár přehráních začnou nudit i ty posluchače, kteří poslouchají sváteční melodie už od půlky listopadu. Z potenciální nudy však nahrávku vytrhuje několik velmi povedených kousků. Koho by třeba napadlo, že notorickou "Amazing Grace (My Chains Are Gone)" lze zazpívat tak, že posluchač jen nevěřícně kouká? Skvělá je také původní skladba "Thank You", v níž se kapela výjimečně doprovodila i na klavír a cello. Mladší ročníky si s pěticí mohou zanotovat "Santa Tell Me" původně od Ariany Grande, ty starší zase velmi povedenou coververzi "Seasons Of Love" z muzikálu "Rent", která je ovšem natolik úchvatnou písní samou o sobě, že ji snad nemůže pokazit nikdo.

Prostě jsou tu Vánoce, a pokud máte rádi Pentatonix, pusťte si i "We Need A Little Christmas". Do té správné sváteční nálady vás třeba při pečení cukroví tohle album dostane v každém případě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY