Megaphone v zábavném retroklipu k "Neon Blood" vzpomínají na osmdesátky

13.12.2020 15:50 - Hana Bukáčková | foto: Archiv interpreta

Megaphone před časem prošli reinkarnací - přeměnili se na indie kapelu a loni vydali desku "In Time". A nyní přicházejí se singlem v podobném duchu.

"Neon Blood" nabízí výraznou melodii, svěží rytmus a elektroniku. Muzikanti v písni vzpomínají na své mládí, na dobu Tuzexu, walkmanů a VHS kazet. To vše následně přenesli i do klipu.

"Song je poctivý synťákový indiečko s epickým 80s sólem na závěr, při jehož poslechu se bavlna mění v tesil," říká ke skladbě frontman Bob Sláma. Text si pohrává s myšlenkou, jestli tenkrát bylo opravdu lépe než teď, jak se traduje, nebo je to spíš nostalgická vzpomínka se závanem idealizace.

Písničku si díky videu můžete hned pobrukovat s kapelou - ve statických záběrech jednotliví členové drží v rukou papíry s textem. Za retro videem plných autentických dobových rekvizit a oblečení, které jsou poklady rodinných archivů, stojí sama kapela. Natočila ho během víceméně spontánní jednodenní akce.

Musím uznat, že mě tento singl i klip baví svojí rozverností, energií a tanečním soundem. Je to svěží, hravý, legrační a ironický kousek. Megaphone si dokázali opět získat moje srdce i přes to, že jsem změnu žánru původně nemohla skousnout. Zakomponovaní stylových propriet, které mám ještě také v poměrně živé paměti, tomuto počinu dává další rozměr.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY