Dasha zazpívá (nejen) všem paralympionikům

11.12.2020 15:27 - Milan Menčík | foto: Salim Issa

Dagmar Sobkovou znají příznivci domácí populární hudby pod jejím uměleckým jménem Dasha. Před nedávnem vydala ve spolupráci s Filharmonií Hradec Králové své druhé sólové album, "Dasha Symphony". A už 12. prosince odehraje charitativní koncert pro paralympioniky na Mall TV.

"Koncerty se symfonickým orchestrem nás s kapelou Pájky Pájk a Martinem Kumžákem moc bavily, každý měl neopakovatelnou atmosféru. Říkala jsem si, že by bylo fajn tu atmosféru zachytit. Na květen jsme tak domluvili koncert, byl vyprodaný a měl být zaznamenán. Z důvodů protikoronavirových opatření z něj ale sešlo. Hledali jsme tedy jinou cestu, jak to album uskutečnit. Zmíněná opatření nenahrávala posunu třeba o měsíc, takže jsme čekali, až se budeme moct s tak velkým tělesem, jako je Filharmonie Hradec Králové, vůbec sejít v jednom sále. Nakonec vznikla ve své podstatě studiová nahrávka," řekla zpěvačka k nové desce.

Vystoupení bude Dasha streamovat v sobotu 12. prosince od 18 hodin na Mall TV v sekci #kulturažije. Přes nadační fond Donio zároveň podpoří paralympioniky. "Paralympionici mají v této době daleko větší bariéry než teď my zpěváci a muzikanti," dodává interpretka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY