Lipo a Jan Braun se v klipu k melancholickému hitu "Salome" inspirovali biblickým příběhem

11.12.2020 16:54 - Josef Martínek | foto: facebook Lipa

Vyjma hostování v Sebastianově singlu "Prach" nebylo v posledních dvou letech o Lipovi příliš slyšet. Liberecký rapper však během této doby nezahálel a trpělivě připravoval novou hudbu. První singl z chystané čtvrté řadovky se jmenuje "Salome" a autor v něm znovu dokazuje, že jeho schopnost vyprávět neotřelým způsobem o mezilidských vztazích se dosud nevyčerpala.

Tentokrát však nečekejte žádný euforický love song po vzoru hitu "Kruhy" ani rozchodovku na způsob "Ležím v tvé blízkosti". Předmětem výpovědi Jonáše Červinky se tentokrát stala láska zakázaná až zhoubná. Inspiraci hledal v příběhu biblické princezny Salome - tajuplné femme fatale, která svým tancem okouzlila mocného tetrarchu a na oplátku žádala hlavu Jana Křtitele. O tom, že ji nakonec dostala na míse, už zpíval například Karel Kryl.

Skladba má spíše melancholickou náladu, interpretovi fanoušci se mohou těšit na další osobité a poetické verše s několika historickými odkazy. Refrén obstaral Jan Braun, nový hlas české scény. Artikulace sice zatím není nejsilnější stránkou tohoto mladého písničkáře, emoci v projevu mu však nelze upřít.

Také videoklip je vkusný a umělecky laděný. Hlavní role ztvárnili baletní tanečníci, kterým dal Lipo, který mimo jiné obstaral i režii, v jejich vyjádření volnou ruku. Výsledná choreografie trochu připomíná například Siin klip "Elastic Heart". Doplňují ji povedené záběry ze sychravé podzimní krajiny. Jemné, minimalistické, a přece hitové.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY