AC/DC halí skladbu "Demon Fire" do vizuálu béčkových filmů

10.12.2020 08:02 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia Records

Vymodlené album hardrockových veteránů AC/DC s názvem "Power Up" se dočkalo veskrze pozitivních reakcí. Nepřekvapilo, ale rozhodně si zasloužilo vlídná slova, jak ostatně ukázala i naše recenze a makrorecenze. Jedním z highlightů nahrávky je i skladba "Demon Fire", která se nyní stala základem pro nový klip. Bez zajímavosti není, že kapela zveřejnila ukázku z videa už před měsícem. A teď je tu výsledek.

Na rozdíl od vizuálu ke skladbě "Shot In The Dark" se čerstvý snímek prakticky obešel bez přítomnosti kapely - ta se ve stylizovaném klipu objevuje pouze na billboardech podél dlouhé silnice, kterou brázdí maskovaný démonický řidič. Ten pochopitelně přitahuje pozornost, a okruh jeho pronásledovatelů se tak rozšiřuje. Tříapůlminutové video si ledacos bere z ducha béčkových filmů sedmdesátých let, pohrává si s retro atmosférou a stejně jako aktuální desku ho barví charakteristická neonová červeň.

Album "Power-Up" si velmi dobře vede i v hitparádách, urvalo hned několik prvních příček, mimo jiné ve Spojených státech, Velké Británii i domovské Austrálii. V České republice skončilo na třetím místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY